ŠTETA: Marica nije uspela - borba za medalju još nije izgubljena!


IZVOR: Vladimir Vorih - 29.07.2024 | 12:49


Kanađanka je iskoristila trenutak nepažnje.

Foto: RTS/printscreen
ŠTETA: Marica nije uspela - borba za medalju još nije izgubljena!

Srpska džudistkinja Marica Perišić inje uspela da se plasira u polufinale Olimpijskih igara u Parizu.


Marica Perišić, srpska džudistkinja, nije uspela da se plasira u polufinale Olimpijskih igara u kategoriji do 57 kilograma. Nakon izuzetno napete borbe, poražena je od Kriste Derguči iz Kanade, koja važi za najbolju džudistkinju na svetu. Perišić je izrazila razočaranje nakon meča, ali istovremeno najavila odlučnu borbu za osvajanje medalje.

Iako je poražena u četvrtfinalu, Marica Perišić još uvek ima priliku da se bori za medalju. Ona je izjavila:

- Žao mi je jer sam bila jako blizu, vodila sam i uhvatila me je bukvalno na milisekundu na zameni nogu, žao mi je zbog toga jer osećam da sam je lomila. Sad čekam repesaž, Francuskinja ili Japanka, idem da poginem, svejedno mi je koja će mi biti rivalka.

Foto: Instagram.com/oksrbije

Detalj sa prve današnje borbe

 

Nakon saznanja da će joj protivnica biti Japanka Haruka Funakubo, Marica Perišić se fokusirala na narednu borbu koja će se održati u 16 časova. Ukoliko ostvari pobedu, sledi joj meč za bronzu, koji bi bio održan oko 40 minuta nakon toga.

Marica Perišić je pokazala izuzetnu hrabrost i odlučnost, te će nastaviti da se bori za svoje mesto na Olimpijskom postolju. Srbija će sa nestrpljenjem pratiti njen dalji put na Olimpijskim igrama u Parizu.

Sve dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

BONUS VIDEO: