SRBIJA NA NOGAMA: Selektor Dragan Stojković se obraća naciji!


IZVOR: Vladimir Vorih - 28.05.2024 | 07:40


Došao je i taj trenutak.

Foto: Starsport
SRBIJA NA NOGAMA: Selektor Dragan Stojković se obraća naciji!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, danas će u 9 časova saopštiti kojih 26 fudbalera će biti na spisku za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Piksi je odlučio da ostavi malo vremena pred objavljivanje konačnog spiska, jer je još uvek neizvesna situacija sa povređenima Nemanjom Gudeljom i Srđanom Babićem.

Nemanja Gudelj i Srđan Babić su trenutno pod znakom pitanja zbog povreda, što je stvorilo neizvesnost oko njihovog učešća na Evropskom prvenstvu. Očekuje se da će Piksi doneti konačnu odluku o njihovom statusu u poslednjm trenutku.

Nije isključeno da će Piksi u Nemačku povesti i jednog mladog igrača koji želi da se dokaže i na internacionalnoj sceni. Mladi talenti poput Sameda Baždara, Aleksandra Ćirkovića, Matije Gluščevića i Mihaila Ivanovića imaju priliku da se nađu na spisku za Evropsko prvenstvo, što bi bilo veliko priznanje za njihov rad i talenat.

Na širem spisku reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo nalaze se brojni talentovani fudbaleri, među kojima su i igrači iz Superlige. Crvena zvezda i Partizan imaju po dva predstavnika na spisku, dok se očekuje da će i neko od fudbalera iz Superlige dobiti poziv.

 

 

Ono što je u ovom momentu jedino jsno, jeste činjenica da ovoga leta u dresu "orlova" na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, nečemo gledati Nemanju Radonjića koji se neće odazvati na poziv seletora Stojkovića.

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj predstavlja veliki izazov za reprezentaciju Srbije, koja će prvi put posle 24 godine učestvovati na ovom takmičenju. "Orlovi" se nalaze u "grupi C" sa izabranim selekcijama Engleske Slovenije i Danske, a prvi meč ih očekuje 16. juna protiv Engleske.

Dragan Stojković Piksi, kao iskusni trener i bivši fudbaler, ima težak zadatak da odabere najbolje fudbalere za predstojeće takmičenje, ali sa širokim spiskom kvalitetnih igrača, Srbija ima razloga za optimizam pred Evropsko prvenstvo.

 

BONUS VIDEO: