SRAMAN NAPAD NA SRBE! Englezi se OBRUKALI kao NIKAD pre! Zaboravljaju svoju ISTORIJU NASILJA! Teško LICEMERJE!


IZVOR: Republika/D.O. - 15.06.2024 | 15:57


Engleski tabloidi se ostrvili na navijače "orlova".

Foto: Tanjug/AP
SRAMAN NAPAD NA SRBE! Englezi se OBRUKALI kao NIKAD pre! Zaboravljaju svoju ISTORIJU NASILJA! Teško LICEMERJE!

Kako se bliži utakmica između Srbije i Engleske, u prvom kolu Grupe C, na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, kreću i sramne prozivke sa Ostrva.

Tako su britanski tabloidi posebnu pažnju posvetili navijačima "orlova", ocenjujući ih kao vandale, zaboravljajući da su upravo fanovi "Gordog Albiona" u celom svetu poznati ekstremisti, zbog kojih je svojevremeno Margaret Tačer morala da povuče radikalan potez i spreči veoma učestalo nasilje na tribinama svih engleskih liga.

I posle svih tih dešavanja, Englezi su našli za shodno da napadaju srpske navijače, nazivajući ih vandalima, samo kako bi podigli tenzije uoči premijere Piksijevih "orlova" 16. juna u Gelzenkirhenu protiv evropskih vicešampiona.

Foto: www.profimedia.rs

Reprezentativci Engleske sa selektorom Sautgejtom

Kada je reč o, kako su ih sramno nazvali, "srpskim huliganima", engleski mediji ih ovako opisuju:

- Ovdašnji ultrasi miksuju agresivni srpski nacionalizam s prezirom prema Zapadnoj Evropi i velikim simpatijama prema Putinu. Krvava invazija Rusije na Ukrajinu samo je podigla temperaturu. Srbija i Rusija imaju davne i bliske veze kroz kulturno nasleđe, pravoslavnu veru i slovenstvo - stoji u tekstu "Dejli Mejla".

Nema sumnje da su besramni Englezi spremni svim prljavim stvarima da se služe, svesni da im je forma reprezentacije u padu, što su izabranici Gereta Sautgejta potvrdili porazom od Islanda (0:1) u poslednjoj kontrolnoj utakmici pred dolazak na Evropsko prvenstvo.

Bolje im je, međutim, da se bave svojim problemima unutar nacionalnog tima, nego da šire mržnju i navlače gnev svih Srba na sebe.

BONUS VIDEO