JEZIVA SCENA NA EVRO! Izbegnuta ozbiljna tragedija, evo šta se desilo


IZVOR: Republika - 22.06.2024 | 14:50


Stablo od 30 metara se srušilo na fan zonu.

Foto: Tanjug/AP
JEZIVA SCENA NA EVRO! Izbegnuta ozbiljna tragedija, evo šta se desilo

U petak uveče, navijačka zona u Frankfurtu hitno je evakuisana zbog nevremena i grmljavine koje je pogodilo taj grad. Iako su navijači prvobitno bili protiv napuštanja lokacije predviđene za okupljanje tokom Evropskog prvenstva u fudbalu, evakuacija se ispostavila kao odlično i jedino logično rešenje.

Stablo visine do 30 metara srušilo se usled nevremena, završivši neposredno pored štanda sa pivom gde se navodno još uvek nalazila određena grupa posetilaca. Srećom i velikim čudom, niko nije povređen, kako je naglasio portparol policije iste večeri.

Portparol policije nije krio svoje iznenađenje što nije bilo povređenih usled ovog incidenta. Nevreme je donelo i veliku opasnost po posetioce, ali srećom, evakuacija je uspešno i brzo sprovedena pre nego što je došlo do bilo kakvih povreda.

Nevreme se smirilo tek pred početak drugog poluvremena utakmice između Poljske i Austrije, omogućavajući navijačima da uživaju u nastavku meča nakon ovog dramatičnog događaja.

Ovaj incident u Frankfurtu pokazuje koliko je važno da se preduzmu hitne mere kada su u pitanju prirodne nepogode, te kako brza reakcija može sačuvati živote i sprečiti ozbiljne povrede. Srećom, ovog puta je sve prošlo bez ozbiljnih posledica, ali je istovremeno i podsetnik na važnost bezbednosti u sličnim situacijama.

 

BONUS VIDEO