PLJUŠTE AUTOGOLOVI NA EP! Da li je OVO bio NAJSMEŠNIJI od svih PRETHODNIH? Nećete VEROVATI koliko ih je POSTIGNUTO! (VIDEO)


IZVOR: Republika/D.O. - 22.06.2024 | 18:59


Portugalci imaju ogromu prednost na poluvremenu.

Foto: www.profimedia.rs
PLJUŠTE AUTOGOLOVI NA EP! Da li je OVO bio NAJSMEŠNIJI od svih PRETHODNIH? Nećete VEROVATI koliko ih je POSTIGNUTO! (VIDEO)

Utakmica drugog kola Grupe F između Portugala i Turske na Evropskom prvenstvu donela je možda i najkomičniji trenutak na šampionatu Starog kontinenta u Nemačkoj, koji je nasmejao mnoge navijače.

U 28. minutu meča, defanzivac Samet Akajdin je nehotice postigao autogol, vraćajući loptu svom golmanu na veoma nezgrapan način i na taj način doveo Portugal u vođstvo od 2:0.

Ovaj neobičan potez je izazvao iznenađenje kako na terenu, tako i među gledaocima, a samim tim i reakciju režisera prenosa koji je prikazao reakciju Žoaa Kansela umesto Akajdinovog pasa.

Pored neobičnog autogola, meč između Portugalije i Turske doneo je i vodeći gol za bivše šampione Evrope, koji je postigao Bernardo Silva. Ovaj trenutak je bio od velikog značaja za Ronaldov tim, jer ih je dodatno motivisao u nastavku susreta.

Inače, ovo je šesti autogol na Evropskom prvenstvu, prethodno su loptu u svoju mrežu poslali: Antonio Ridiger (Nemačka) protiv Škotske (5:1), Maksimilijan Vober (Austrija) protiv Francuske (0:1), Čeh Robin Hranač upravo protiv Portugala (1:2), Albanac Klaus Gjasula protiv Hrvatske (2:2) i Italijan Rikardo Kalafjori protiv Španije.

Podsetimo, EURO 2024 održava se u Nemačkoj, u 10 različitih gradova: Minhenu, Štutgartu, Hamburgu, Dizeldorfu, Berlinu, Dortmundu, Gelzenkirhenu, Kelnu, Lajpcigu i Frankfurtu.

Takmičenje traje od 14. juna do 14. jula, a Srbija se nalazi u Grupi C, zajedno sa selekcijama Engleske, Danske i Slovenije. “Orlovi” su prvi meč izgubili od “Gordog Albiona u Gelzenkirhenu (0:1), u drugom susretu remizirali su protiv Slovenije (1:1) u Minhenu, na Alijanc areni. Poslednje treće kolo igraće se 25. juna, rival je Danska od 21 čas, takođe na stadionu minhenskog Bajerna.

BONUS VIDEO