SRCEPARAJUĆI PRIZOR U ČAČKU NEPOSREDNO PRED SAHRANU BORE ĐORĐEVIĆA! Stigao venac sa UKRŠTENIM GITARAMA, prisutni grcaju u suzama!


IZVOR: Republika/M. I. - 07.09.2024 | 09:42


Ovo je poslednji pozdrav slavnom rokeru.

Foto: ST/Nemanja Pančić
SRCEPARAJUĆI PRIZOR U ČAČKU NEPOSREDNO PRED SAHRANU BORE ĐORĐEVIĆA! Stigao venac sa UKRŠTENIM GITARAMA, prisutni grcaju u suzama!

Danas, 7. septembra, ceo region se oprašta od legendarnog rokera, frontmena grupe "Riblja čorba", Bore Đorđevića, koji je preminuo u 72. godini u Ljubljani. Njegova porodica, prijatelji, saradnici i brojni ljubitelji muzike koju je stvarao, okupiće se danas u njegovom rodnom Čačku kako bi ga ispratili na večni počinak. Bora je svojom muzikom obeležio jednu eru, a njegova energija i strast prema muzici ostaju neizbrisivi deo kulturne baštine ovih prostora.

Bora Đorđević će ostati upamćen kao neko ko je svojom muzikom, stavovima i energijom obeležio jedno vreme. Njegov uticaj na rok muziku na prostorima bivše Jugoslavije je neosporan, a njegova lična borba sa bolešću i posvećenost umetnosti ostavljaju snažan utisak i inspiraciju generacijama koje dolaze. 

Komemoracija će se održati u Kulturnom centru Čačak, a nakon toga će biti organizovano primanje saučešća u kapeli na Gradskom groblju. Sahrana je zakazana za 14.30 časova, gde će se porodica, prijatelji i obožavaoci poslednji put oprostiti od ovog muzičkog velikana. Neposredno pred komemoraciju, u Kulturni centar je stigao ogroman venac sa dve ukrštene gitare, uz reči "Poslednji pozdrav našem Bori".

POGLEDAJ GALERIJU

Ova potresna scena iz "Jutarnjeg programa" će vas definitivno naježiti, a sugrađani slavnog rokera su kroz suze govorili o njemu i svemu što je stvorio tokom života, a po čemu će biti zauvek upamćen.

BONUS VIDEO: