GREŠKA KOJA MOŽE SKUPO DA VAS KOŠTA! Važi za sve poreske obveznike, a mnogi nisu ni svesni da im OVO MOŽE NAPRAVITI PROBLEM

Autor:

Biznis

10.10.2024

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proverite svoje podatke što pre

GREŠKA KOJA MOŽE SKUPO DA VAS KOŠTA! Važi za sve poreske obveznike, a mnogi nisu ni svesni da im OVO MOŽE NAPRAVITI PROBLEM

Foto: shutterstock

Više od četiri godine prošlo je od uspostavljanja jedinstvenog poreskog sandučeta na portalu Poreske uprave Republike Srbije ePorezi. Putem ovog kanala, komunikacije poreskim obveznicima uručuju se poreska rešenja, potvrde, obaveštenja i druga poreska akta.

Datumom uručenja poreskog akta smatra se dan njegovog postavljanja u poresko sanduče. Poreska uprava, svim obveznicima koji su dostavili kontakt podatke na svom profilu na portalu, dostavlja obaveštenje o prispeću pošiljke u poresko sanduče, putem SMS poruke ili mejlom, u zavisnosti od izbora poreskog obveznika, piše pink.rs.

S tim u vezi, u cilju blagovremenog obaveštavanja o prispeću pošiljke u poresko sanduče, podsećamo poreske obveznike da redovno ažuriraju svoje podatke na portalu ePorezi, u sekciji – Profil poreskog obveznika, odnosno adresu elektronske pošte i broj mobilnog telefona.

Poreskom sandučetu, pored portala ePorezi, obveznici mogu pristupiti i preko mobilne aplikacije mPorezi koju mogu preuzeti na Google play prodavnici i putem koje mogu u bilo koje vreme i bez obzira na lokaciju da pristupe elektronskim servisima Poreske uprave.

Portal "ePorezi" predstavlja skup elektronskih servisa Poreske uprave Republike Srbije, koji omogućava svim poreskim obveznicima predaju elektronski potpisanih obrazaca poreskih prijava, praćenje statusa poslatih prijava, uvid u stanje na računima poreskog obveznika i dodelu/oduzimanje ovlašćenja za korišćenje elektronskih servisa. Cilj uspostavljanja portala "ePorezi" je brže, lakše i jednostavnije ispunjavanje obaveza prema Poreskoj upravi. Ovaj sistem zadovoljava visoke standarde bezbednosti i omogućava siguran i nekompromitovan prenos podataka elektronskim putem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading