ODLIČNA VEST ZA NAŠE NAJSTARIJE! Priča se o TRINAESTOJ PENZIJI, a govori se i o garantovanoj pomoći od NAJMANJE 150 EVRA

Autor:

Biznis

12.10.2024

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O konkretnim ciframa bi trebalo da se razgovara

ODLIČNA VEST ZA NAŠE NAJSTARIJE! Priča se o TRINAESTOJ PENZIJI, a govori se i o garantovanoj pomoći od NAJMANJE 150 EVRA

Foto: Shutterstock

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije, Milan Krkobabić, otvorio je 10. Sajam penzionera u Novom Sadu, zajedno sa sponzorima - Bankom Poštanske štedionice i Dunav osiguranjem, prenosi agnecija Tanjug.

Trinaesta penzija?

Republika

Foto: Shutterstock

Priča se o trinaestoj penziji

 

On je izjavio da postoji namera da penzioneri sa malim primanjima dobiju neku vrstu trinaeste penzije.

- Vidim ja u vašim očima polet, ali vidim i brigu za račune. Mi nastojimo da vam popravimo bar malo život. 10,9 odsto, nije to malo. Penzije rastu, ali hoćemo i da oni penzioneri sa malim primanjima dobiju neku vrstu trinaeste penzije - rekao je Krkobabić.

On je dodao i da je to vid jednokratne pomoći koji bi važio širom zemlje, ali da o ciframa tek treba da se razgovara, kao i da muškarci i žene iznad 65 godina koji nikad neće postati penzioneri po ugledu na neke evropske zemlje treba da dobiju socijalnu garantovanu pomoć, ne manju od 150 evra.

Podrška penzionerima

Republika

Foto: Shutterstock

Podrška penzionerima

 

Direktorka Direkcije za prodaju životnih osiguranja kompanije „Dunav osiguranje“, Nikoleta Šubert, istakla je da je uspeh njihove kompanije dugogodišnje poverenje najstarijih građana. Ona je takođe izrazila zadovoljstvo što će imati priliku da se u naredna dva dana druže sa penzionerima i da pruže podršku u kompleksnom procesu brige o zdravlju i bezbednosti starijih sugrađana.

Predsednik Izvršnog odbora Banka Poštanske štedionice, Bojan Kekić, istakao je da je njihov cilj da pomognu penzionerima u vreme digitalizacije. Kekić je takođe naglasio da je banka poznata kao banka penzionera i da je ponosna na to, te da imaju oko 900 hiljada korisnika, što je dokaz poverenja u njihov rad.

Penzioneri nisu zaboravljeni

Direktor Novosadskog sajma, Nikola Lovrić, istakao je veliko zadovoljstvo što su na otvaranju prisutni ljudi koji su pomogli da postoji ovakva manifestacija. On je naglasio da je ovo prilika da i sajamski radnici pokažu da nisu zaboravili na penzionere te da su oni utkani u državu i društvo, te da su svojim radom i doprinosom ostavili trag za buduće generacije.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading