NEMOJTE DA IH JEDETE, PRONAĐENA SALMONELA: Sa tržišta se povlače OVE DVE POSLASTICE ZBOG RIZIKA PO ZDRAVLJE

Autor:

Biznis

23.10.2024

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebno su ugroženi osetljivi potrošači

NEMOJTE DA IH JEDETE, PRONAĐENA SALMONELA: Sa tržišta se povlače OVE DVE POSLASTICE ZBOG RIZIKA PO ZDRAVLJE

Foto: Shutterstock

U Hrvatskoj su iz prodaje povučeni spanać marke "Natur Pur", zbog utvrđene bakterije salmonela, kao i dimljene roštiljske kobasice "Bebrinka", zbog identifikovanog i neobeleženog alergena soje, saopštio je danas hrvatski Državni inspektorat, prenosi agencija Tanjug.

Republika

Foto: Shutterstock

Povlače se proizvodi

Reč je o spanaću iz maloprodajnih objekata kompanije Spar, sa serijskim brojevima 91L4150 i 91L4151 i rokom trajanja do novembra 2025, koji nije u skladu sa Uredbom 178/2002, o utvrđivanju opštih principa i uslova zakona o hrani, prenela je agencija Hina.

Državni inspektorat obavestio je potrošače i o opozivu dimljene roštiljske kobasice proizvođača "Bebrinka" s rokom trajanja do 27. oktobra i serijskim brojem 240927, zbog toga što alergen soje nije obeležen na proizvodima.

Rizik po zdravlje

Takav proizvod može predstavljati rizik po zdravlje za na njega osetljive potrošače, dok osobe koje nisu alergične i dalje mogu da ga koriste bez ograničenja, navodi se u saopštenju.

Iz preventivnih razloga, proizvod slana kuvana pačija jaja "Ksu ri" u pakovanju od 24×6 komada, s rokom trajanja do marta 2026. godine, povučen je iz prodaje zbog ostatka antibiotika enrofloksacina.

Povučeni roboti iz Srbije

Podsetimo, sa tržišta Srbije nedavno su povučeni roboti za čišćenje bazena poznate robne marke.

Reč je o Zodiac model Freerider RF 5400 iQ i RF 5200 iQ proizvedeni u periodu od novembra 2023. do februara 2024. godine, artikal WR000411 i WR000576. Proizvod je dizajniran za rad u vodi radi čišćenja dna i zidova bazena.

Proizvođač je, nakon izvršenih ispitivanja, otkrio da u obuhvaćenim serijama ovih proizvoda – robota za čišćenje bazena - može doći do prodora vode unutar baterijskog bloka, kao i do pregrejavanja baterije, što može, pod određenim uslovima, da izazove požar.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading