OVO SU CENE GORIVA U ZEMLJAMA U OKRUŽENJU! Najjeftinije u Bugarskoj, najskuplje u Albaniji!

Autor:

Biznis

03.07.2024

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najjeftinije je natočiti gorivo u Bugarskoj

OVO SU CENE GORIVA U ZEMLJAMA U OKRUŽENJU! Najjeftinije u Bugarskoj, najskuplje u Albaniji!

Foto: pixabay.com

Brojni građani Srbije odlučuju se na putovanje sa polupraznim rezervoarom, ciljajući na uštedu na gorivu koje je često jeftinije u susednim državama. Ova strategija se isplati putnicima koji se upute ka Bugarskoj, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji i Grčkoj, dok je Albanija izuzetak.

U Srbiji, trenutne maloprodajne cene goriva dostižu maksimalnih 205 dinara po litru za evrodizel, dok litar BMB 95 košta najviše 193 dinara, piše Blic. Pretvoreno u evre, prema trenutnom kursu, litar BMB 95 košta 1,64 evra, dok litar dizela 1,75 evra

Bugarska nudi najpovoljnije uslove, sa cenama od 1,33 evra za litar BMB 95 i 1,31 evra za dizel.

U Hrvatskoj, cene su 1,53 evra za oba tipa goriva, dok u Bosni i Hercegovini BMB 95 košta 1,34 evra, a dizel 1,28 evra po litru.

Crna Gora drži cenu BMB 95 na nivou od 1,50 evra, dok je dizel nešto povoljniji sa 1,40 evra po litru.

Grčka, slično Srbiji, nudi povoljniju cenu za benzin (1,50 evra) u odnosu na dizel (1,63 evra).

Gorivo je najskuplje u Albaniji, gde bi za pun rezervoar od 50 litara benzina ili dizela građani morali izdvojiti 90,5 evra.

Ako uporedimo ove cene goriva, dolazimo do zaključka da je najjeftinije natočiti gorivo u Bugarskoj. U ovoj zemlji za rezervoar od 50 litara pun dizela potrebno je 65,5 evra, a benzina evro manje. Sa druge strane, najskuplje gorivo je u Albaniji, pa bi vam za 50 litara benzina ili dizela bilo potrebno 90,5 evra.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading