MINISTAR GORAN VESIĆ: Očekujemo raspisivanje tendera za rekonstrukciju luke Prahovo

Autor:

Biznis

20.09.2024

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tamo je u toku vađenje potopljenih nemačkih brodova iz Drugog svetskog rata

MINISTAR GORAN VESIĆ: Očekujemo raspisivanje tendera za rekonstrukciju luke Prahovo

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će biti raspisan tender za rekonstrukciju luke Prahovo, da će uskoro biti raspisan tender za obnovu luke Sremska Mitrovica, a da se u narednom periodu očekuje i tender za rekonstrukciju luke Bogojevo.

- U luci Prahovo je u toku vađenje potopljenih nemačkih brodova iz Drugog svetskog rata gde će biti izvađen ukupno 21 brod - podsetio je Vesić i istakao da je veoma važno da uredimo naše luke iz razloga što je Srbija druga zemlja u dunavskom regionu po količini pretovarenog tereta.

- Imamo oko 16 miliona tona, a razvojem kapaciteta naših luka možemo da budemo iznad Rumunije, da budemo prva zemlja, a to zahteva da naše luke preuredimo, povećamo im kapacitete, bolje ih povežemo sa železničkim saobraćajem i napravimo od njih moderne terminale koji mogu da se koriste za pretovar tereta - rekao je Vesić gostujući na televiziji

Prva i dodao da luka Prahovo itekako ima potencijala za to.

Naveo je da će se rekonstrukcija te luke raditi iz republičkog budžeta i da će ubrzo biti rapisan tender za rekonstrukciju luke Sremska Mitrovica što će se, kako kaže, raditi zajedno sa Evropskom investicionom bankom.

- Očekujem da ćemo u narednom periodu, sledeće godine raspisati i tender za rekonstrukciju luke Bogojevo - dodao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading