PROŠVERCOVALI ČAK 7 TONA KOKAINA! Evo kada počinje suđenje "balkanskom kartelu"

Autor:

Hronika

25.04.2024

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužnica protiv "balkanskog kartela" pred Specijalnim sudom u Beogradu.

PROŠVERCOVALI ČAK 7 TONA KOKAINA! Evo kada počinje suđenje "balkanskom kartelu"

Foto: MUP

Specijalni sud u Beogradu zakazao je pripremno ročište za 10. jun kako bi započeo suđenje pripadnicima kriminalne grupe, poznate kao "balkanski kartel", optuženim za šverc sedam tona kokaina u periodu od decembra 2019. do avgusta 2020. Među optuženima su M.S, M.L, R.R, Lj.L., M.Z., Z.J., V.S., M.R., G.P., P.M., M.P., M.J., A.I., D.Đ., M.M., D.N., I.C., M.R., N.Đ. i D.M. Istraga je započela naredbom Tužilaštva za organizovani kriminal 12. maja prošle godine, rezultirajući hapšenjem 14 okrivljenih koji se trenutno nalaze u pritvoru.

Bekstvo i međunarodna poternica

Šestorica optuženih se trenutno nalaze u bekstvu, zbog čega je za njima raspisana međunarodna poternica. Ova činjenica dodatno otežava situaciju i ukazuje na ozbiljnost optužbi koje se stavljaju na teret "balkanskom kartelu".

Zaplene i oružje

Najveća zaplena kokaina desila se na Arubi u februaru 2020. godine, kada je pronađeno i zaplenjeno četiri i po tone kokaina. Sledeća zaplena od 1.200 kilograma kokaina usledila je u junu 2020. u Belgiji, dok je u avgustu iste godine u Roterdamu zaplenjeno preostalih 742 kilograma kokaina. Pored kokaina, optuženi se terete i za posedovanje velike količine oružja različitih vrsta, uključujući automatsko, poluautomatsko oružje, municiju i eksplozivne naprave. Ovo otkriće dodatno naglašava ozbiljnost optužbi i opasnost koju "balkanski kartel" predstavlja po bezbednost.

Zaplenjena imovina

Tužilaštvo je donelo odluku o blokadi računa, sefova, pokretne i nepokretne imovine, uključujući stanove, kuće i vozila, inostrani novac u iznosu od preko tri miliona evra, kao i skupoceni satovi i nakit, sve to u vlasništvu osumnjičenih. Ova mera ima za cilj sprečavanje osumnjičenih da zloupotrebe imovinu stečenu kriminalnim aktivnostima.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading