SRBI I ALBANCI POHAPŠENI U ŠVAJCARSKOJ! Pali u policijskoj raciji u klubu!

Autor:

Hronika

26.04.2024

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeni su prijavljeni zbog kršenja zakona o strancima.

SRBI I ALBANCI POHAPŠENI U ŠVAJCARSKOJ! Pali u policijskoj raciji u klubu!

Foto: shutterstock

Kantonalna policija St. Galen sprovela je raciju u klubu u Senvaldu, što je rezultiralo hapšenjem dvadeset osoba, uključujući generalnog direktora. Prekršili su zakon o strancima i integraciji, a informacije su prenete iz švajcarskog lista na albanskom jeziku, Le canton27.ch, koji se poziva na izvore iz kantonalne policije.

Uhapšene žene državljanke Srbije i Albanije

Prema saopštenju kantonalne policije, među uhapšenima su žene starosti od 25 do 53 godine, a imaju državljanstvo Srbije i Albanije. Nadležno tužilaštvo u Kantonu St. Galen istražuje slučaj i postavlja pitanja o merama koje će biti preduzete prema zakonu o migracijama. Ovo predstavlja značajan slučaj koji zahteva pažnju nadležnih organa. prenosi Telegraf.

Nelegalno zaposleni državljani trećih zemalja

Interesantno je napomenuti da među uhapšenima postoje i dva generalna direktora kluba, od kojih je jedan Srbin (49) a drugi Crnogorac (48). Oni su zaposlili državljane trećih zemalja na nelegalan način, što dodatno komplikuje situaciju.

Sumnja se da su osobe ilegalno ušle u Švajcarsku

Policija je tokom pretresa u četvrtak uhapsila sedam žena i jednog muškarca pod sumnjom da su ilegalno ušli u Švajcarsku i radili bez važeće radne dozvole. Portparol policije je izjavio da je neophodno dodatno razjasniti koje vrste usluga su pevači i igrači pružali u klubu, što ukazuje na kompleksnost situacije koja zahteva detaljnu istragu.

Ovim hapšenjima se pridružuju i nedavne akcije švajcarske policije u Cirihu, gde su sprovedene slične racije u 13 barova i noćnih klubova. Tom prilikom, zaplenjeni su pištolji, municija i bejzbol palica, a uhapšeno je 47 ljudi, uključujući albanske pevače i druge osobe. Ove akcije ukazuju na ozbiljnost problema ilegalnih aktivnosti u noćnim klubovima širom Švajcarske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading