FORENZIKA ISPRED AMBASADE IZRAELA! Sve vrvi od policije na Dedinju! (FOTO)

Autor:

Hronika

29.06.2024

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republika na licu mesta!

FORENZIKA ISPRED AMBASADE IZRAELA! Sve vrvi od policije na Dedinju! (FOTO)

Foto: Republika

Jutros je u Beogradu ranjen pripadnik Žandarmerije samostrelom u vrat. Kako je Republika prva pisala, napadač je odmah savladan i ubijen.

Ispred Ambasade Izraela na Dedinju je u ovom trenutku veliki broj pripadnika policije, mrtvozornik i forenzika koji obavljaju uviđaj i obezbeđuju mesto pucnjave.

Prva pomoć

Pružanje prve pomoći osobi povređenoj samostrelom zahteva brzu i pažljivu reakciju. Evo koraka koje treba slediti:

  • Osigurajte mesto: Uverite se da je područje bezbedno pre nego što priđete povređenoj osobi. Izbegavajte situacije koje bi mogle dovesti do dodatnih povreda.
  • Procena stanja: Procenite povređenu osobu. Proverite disanje, puls i nivo svesti.
  • Ne uklanjajte strelu: Nikada ne pokušavajte da izvadite strelu iz rane jer to može izazvati dodatne povrede i krvarenje.
  • Kontrola krvarenja: Ako ima vidljivog krvarenja, pokušajte da ga zaustavite pritiskom na ranu oko strele koristeći sterilnu gazu ili čistu tkaninu.
  • Stabilizujte strelu: Stabilizujte strelu kako bi se sprečilo njeno pomeranje. To možete učiniti tako što ćete je pažljivo pričvrstiti zavojem ili tkaninom, vodeći računa da ne pomerate strelu.
  • Pozovite hitnu pomoć: Odmah pozovite hitnu pomoć i obavestite ih o situaciji. Opisujte povredu što preciznije možete.
  • Pružite podršku: Umirite povređenu osobu i pružite emocionalnu podršku. Održavajte je u što udobnijem položaju dok čekate pomoć.
  • Izbegavajte davanje hrane ili pića: Nemojte davati povređenoj osobi hranu ili piće jer će možda biti potrebna hitna operacija.
  • Pratite vitalne znake: Nastavite da pratite disanje, puls i nivo svesti povređene osobe dok pomoć ne stigne.

Uvek je važno delovati brzo i efikasno, ali istovremeno pažljivo, kako bi se minimizovale dodatne povrede i komplikacije.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading