SALAHUDIN, BESA I NUH: Imena koja nose konotaciju moralnih i etičkih pravenosti - UBIJENI TERORISTA IH "ISPRLJAO" UPADOM U ISLAMSKU SEKTU!

Autor:

Hronika

01.07.2024

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubijeni terorista sinu dao ime koje simbolizuje pravednost, poslušnost Bogu i spasenje.

SALAHUDIN, BESA I NUH: Imena koja nose konotaciju moralnih i etičkih pravenosti - UBIJENI TERORISTA IH "ISPRLJAO" UPADOM U ISLAMSKU SEKTU!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Zoran Žujović, otac teroriste Miloša (Salahudin) Žujovića iz Male Vrbice, u očaju je plačući govorio za Srpski telegraf i Republiku o posledicama terorističkog akta koji je njegov sin izveo.

Nakon što su saznali za Milošev teroristički čin, roditelji su telefonom razgovarali sa snajkom koja je bila u suzama i nije znala šta da radi. Nakon toga nisu imali više kontakta jer im je policija privremeno oduzela telefone zbog istrage. Besa, Miloševa supruga, trenutno boravi kod svojih roditelja u Plavu. Miloš je došao u Beograd da bi tražio materijalnu pomoć za svoje dete.

Zoran je rekao da je Miloš izgledao mirno kao i obično, ali da nije imao mnogo prostora za razgovor sa roditeljima zbog dugotrajne ljutnje koja je postojala među njima. Iako su bili ljuti na njega, roditelji su se trudili da ga pridobiju kako bi porodica ostala na okupu, poštujući njegovu odluku da promeni veru.

Ime Salahudin (takođe se može pisati kao Saladin) je arapskog porekla i sastoji se od dva dela: "Salah" što znači "pravda", "ispravnost" ili "dobrota", i "din" što znači "vera" ili "religija". Zajedno, ime Salahudin može se prevesti kao "pravda vere" ili "ispravnost religije". Ime nosi konotaciju moralne i etničke pravednosti u okviru verovanja ili religijske pobožnosti.

Ime Nuh je arapskog porekla i predstavlja islamsku verziju imena Noa (Noah) iz Biblije. Nuh je bio prorok u islamskoj tradiciji, poznat po svojoj pravednosti i po tome što je sagradio arku kako bi spasio svoju porodicu i parove svih životinja od velikog potopa, koji je poslan kao kazna za grešnike. Stoga, ime Nuh simbolizuje pravednost, poslušnost Bogu i spasenje.

Ime Besa je albanskog porekla i ima duboko ukorenjeno kulturno i etičko značenje. U albanskom jeziku, "besa" znači "obećanje", "zakletva" ili "reč časti". U tradicionalnoj albanskoj kulturi, "besa" se odnosi na svetost datog obećanja i poverenja koje nikada ne sme biti prekršeno. Osoba koja nosi ime Besa često se povezuje sa vernošću, pouzdanošću i integritetom.

Besa je provela mesec dana kod Žujovića sa Milošem i njihovim sinom, koji je prijavljen na njihovu adresu. Ona nosi njihovo prezime u dokumentima. Besa je trudna i nosi devojčicu, a termin za porođaj je oko Nove godine. Zoran je želeo unuku, jer bi se ženska deca udala i uzela tuđe prezime, dok će njihov sin nositi "pečat zaluđenog oca" koji je ubijen jer nije mislio i radio ispravno. Njihov sin se zove Nuh, prema prvom božjem poslaniku, kako im je Miloš objašnjavao.

Bio je kao i obično miran. Mada...on nije sa nama imao prostora za razgovor jer smo dugo bili ljuti na njega. U stvari oduvek smo ljuti i to smo ostali, ali smo odlučili da ga pridobijemo da bi porodica bila na okupu i navodno smo poštovali njegovu volju da promeni veru. Besa je bila kod nas mesec dana sa njim i njihovim sinom. Ona nosi naše prezime u dokumentima. Dete je prijavljeno kod nas. Besa je trudna i nosi devojčicu, termin za porođaj je oko nove godine, a kamo sreće da je i sin bio devojčica. On se zove Nuh prema prvom božjem poslaniku, tako nam je objašnjavao. Ženska deca se udaju i uzmu tuđe prezime, a dečak će da nosi pečat zaluđenog oca koji je ubijen jer nije mislio i radio ispravno - rekao je nesrećni otac teroriste kojeg je u samodbrani ubio pripadnik srpske žandarmerije.

Zoran je zaključio da je njegov sin, kojeg je juče u samoodbrani ubio pripadnik srpske žandarmerije, svojim postupcima naneo veliku bol i tugu porodici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading