SAZNAJEMO! PRODUŽEN PRITVOR DRAGIJEVIĆU I JANKOVIĆU! Dankine ubice se uzalud nadale da će ih pustiti na slobodu!

Autor:

Hronika

27.08.2024

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Zaječaru se oglasilo za Republiku.

SAZNAJEMO! PRODUŽEN PRITVOR DRAGIJEVIĆU I JANKOVIĆU! Dankine ubice se uzalud nadale da će ih pustiti na slobodu!

Foto: Republika, Društvene mreže

Prema odredjenim informacijama, pre par dana jedan od osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić iz Bora, Dejan Dragijević, javio se svom ocu iz pritvora i rekao kako očekuje da bude na slobodi već 28. avgusta, odnosno sutra. 

Republika je kontaktirala Više javno tužilaštvo u Zaječaru, upitavši da li je ta informacija tačna, kao i da li, kako je Dragijević navodno rekao svom ocu, ista mera očekuje i osumnjičenog Srđana Jankovića.

Nadležno tužilaštvo navodi da takva informacija nije tačna i da je pritvor osumnjičenima za ubistvo male Danke produžen do 26. septembra 2024. godine! 

Podsećamo, prošlo je punih pet meseci od nestanka Danke Ilić (2), a materijalnih dokaza protiv osumnjičenih za njeno ubistvo i dalje nema.

Nadležno tužilaštvo ima još mesec dana rok da podigne optužnicu, a iako istraga i dalje traga, urađena brojna veštačenja i saslušani svedoci, konkretnih dokaza protiv osumnjičenog Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića nema, kao ni protiv Dejanovog oca, Radoslava Dragijevića, sada se čeka naredni korak Višeg javnog tuilaštva u Zaječaru, s obzirom na to da rok za podizanje optužnice ističe 4. oktobra.

Advokat Milinko Jovanović, branilac Radosava Dragijevića, kaže da podizanje optužnice svi čekaju.

 Pet meseci je prošlo od nestanka devojčice iz Bora, a u međuvremenu svašta se izdešavalo, međutim, ne postoji nijedan materijalni dokaz, a sada već uveliko nema ni priznanja osumnjičenih, dakle tužilaštvo nema ništa zasad. Svi čekamo samo to podizanje optužnica i da vidimo kako će ona onda uopšte glasiti, naravno nakon toga će verovatno uslediti žalbe s obzirom na to da dokaza nema - rekao je advokat Jovanović za Kurir i dodao da to neće uticati na njegovog klijenta:

- Iako je u ovom slučaju i Radosav Dragijević bio jedan od saučesnika, odnosno vodi se kao osumnjičeni za krivično delo pomoć izvršiocu nakon izvršenog krivičnog dela, on pak iako podignu optužnicu, neće biti vraćen u pritvor, već će se braniti sa slobode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (1)

Loading
slobinetu

27.08.2024 14:32

Odmah tuzba, nije dokazano do su ubice.