SAVEZ JE KONAČNO PRELOMIO: Srbija uskoro dobija NOVOG SELEKTORA!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

19.09.2024

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo je vreme da se okrene nova stranica u nacionalnoj selekciji.

SAVEZ JE KONAČNO PRELOMIO: Srbija uskoro dobija NOVOG SELEKTORA!

Foto: fss.rs

Nakon 12 godina vođenja odbojkaške reprezentacije Srbije, Igor Kolaković je odlučio da se povuče sa pozicije selektora. Ova vest je izazvala veliku pažnju javnosti, a Odbojkaški savez Srbije je brzo reagovao objavivši saopštenje u kojem je obrazložena ova odluka. Kolaković je ostvario zadatak koji mu je bio postavljen - plasman na Olimpijske igre, ali je nakon isteka ugovora izrazio želju da se oprosti od nacionalnog tima, smatrajući da je vreme za nove ideje i energiju.

Igor Kolaković je ostvario zapažene rezultate u svom drugom mandatu kao selektor odbojkaške reprezentacije Srbije. Pod njegovim vođstvom, nacionalni tim je izborio plasman na Olimpijske igre, ostvarivši tako istorijski uspeh nakon 12 godina. Kolaković je uspeo da okupi tim koji je ostvario značajan napredak i postigao impresivne rezultate, ostavljajući dubok trag u istoriji srpske odbojke.

Republika

Foto: Starsport

Kraj jedne ere - Igor Kolaković

 

Pored Igora Kolakovića, i Đovani Gvideti, trener ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, takođe se oprostio od selektorske pozicije. Ovaj iskusni stručnjak nije produžio ugovor, čime je označen kraj jedne uspešne ere u ženskoj odbojci. Gvideti je ostavio značajan pečat na razvoj ženske odbojke u Srbiji i bio je ključni faktor u postizanju značajnih rezultata na međunarodnoj sceni.

Foto: Starsport

I Gvideti je napustio selektorsku poziciju

 

Odbojkaška reprezentacija Srbije završila je takmičenje na Olimpijskim igrama u Parizu u grupnoj fazi, dok su odbojkašice stigle do četvrtfinala. Iako rezultati nisu bili onakvi kakve su se očekivale, učešće na Olimpijskim igrama predstavlja veliko iskustvo za obe reprezentacije i priliku za dalji razvoj i napredak.

Igor Kolaković i Đovani Gvideti su obeležili jednu značajnu epohu u odbojci Srbije, ostavljajući dubok pečat na razvoj i rezultate reprezentacija. Njihov rad će ostati zapamćen kao ključni faktor u afirmaciji odbojke u našoj zemlji. Sada je pred Odbojkaškim savezom Srbije izazov da pronađe nove stručnjake koji će nastaviti put ka vrhunskim rezultatima i daljem razvoju odbojke u Srbiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading