KOSTA PRIZNAO KAKO JE PRAVIO SPISAK ŽRTAVA! Dečak-ubica tokom ISPITIVANJA zgrozio sve, njegove reči LEDE KRV U ŽILAMA!

Autor:

Hronika

24.09.2024

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maloletni monstrum četiri sata pričao o žrtvama, spisku i masakru koji je počinio.

KOSTA PRIZNAO KAKO JE PRAVIO SPISAK ŽRTAVA! Dečak-ubica tokom ISPITIVANJA zgrozio sve, njegove reči LEDE KRV U ŽILAMA!

Foto: Nikola Mutić, Privatna arhiva

Kosta Kecmanović imao plan

Kosta Kecmanović je nakon masakra koji je počinio 3. maja u Osnovnoj školi ''Vladislav Ribnikar'' kada je usmrtio devetoro dece i čuvara škole, sam pozvao policiju i rekao da je ''psihopata koji mora da se smiri''. Uhapšen je odmah ispred škole i prebačen u Kliniku za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu gde se već više od godinu dana prati njegovo stanje i pod konstantnim je nadzorom kriminalističke policije.

Prvi put je o zločinu koji je počinio progovorio dva i po meseca nakon masovnog ubistva, 18. jula prošle godine kada se pojavio pred tužilaštvom u postupku koji se vodi protiv njegovog oca Vladimira Kecmanovića koji se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti i sumnjiči se da je sina vodio u streljanu gde ga je obučavao da koristi oružje, kao i da je isto držao nepropisno u stanu.

Kosta je tada ispitivan četiri sata putem video linka, a na ispitivanju su bili prisutni i roditelji neke od ubijene dece koji su takođe dečaku-ubici postavljali pitanja. On tada nije mogao da objasni zašto je uradio nezapamćeni zločin, a kao jedini razlog je naveo "da je imao loša osećanja prema vršnjacima".

- Izjavio je da se kaje. Nije želeo da vidi slike drugova koje je ubio i u objašnjenju je rekao da mu je neprijatno - navodilo se tada za medije.

Foto: Republika

Spisak koji je sastavio Kosta Kecmanović

Kako se dalje navodio, on je u svedočenju rekao i da je na ideju da ubije vršnjake došao mesec dana ranije, gledajući jedan dokumentarni film, a da je plan pravio između dve i tri nedelje.

Naime, on je najpre sastavio kraći spisak đaka koje je nameravao da usmrti, ali ga je vremenom proširio, te je navodno tvrdio da je listu sastavljao "tako da je više razmišljao koga ne bi pogodio"

Takođe, rekao je kako mu ''nije bilo lako da dođe do oružja'', jer je sef sa pištoljem bio postavljen previsoko, kao i da šifru nije znao.

- Kad ga je tata otključavao video sam da je šifra 637 - objasnio je on.

U svom iskazu, Kosta je potvrdio da njegov otac voli oružje i da ga je vodio u streljanu, ali da mu nije on omogućio prvi kontakt sa oružjem, već instruktor u streljani. 

Takođe, jedna od informacija koja je šokirala sve je da je pre zločina dečak ubica pretraživao na internetu i "da li u Srbiji postoji doživotna kazna zatvora".

- Nisam znao da neću odgovarati, mislio sam da hoću, zbog toga sam na internetu gledao da li mogu da budem osuđen na doživotnu robiju. Želeo sam da znam šta me čeka - navodno je rekao istražiteljima, prenosio je tada portal Srbija Danas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Lili

24.09.2024 09:58

Kaje se?! Zar ne slusamo od 3.maja 2023,da je hladnokrvni ubica koji se ne kaje, nije mu zao, uzivao je!