PONOVO ODLOŽENO SUĐENJE MIKI ALEKSIĆU! Veštačenje utvrdilo da može da prisustvuje suđenjima, danas izostao zbog TERAPIJE

Autor:

Hronika

14.10.2024

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mika Aleksić se ponovo nije odazvao zbog zdravstvenog stanja.

PONOVO ODLOŽENO SUĐENJE MIKI ALEKSIĆU! Veštačenje utvrdilo da može da prisustvuje suđenjima, danas izostao zbog TERAPIJE

Foto: ST/Tamara Pavišić

Suđenje samozvanom profesoru glume, Miroslavu Miki Aleksiću, optuženom za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad devojkama koje su pohađale časove glume, danas je trebalo da se nastavi pred Višim sudom u Beogradu, međutim, ono je otkazano zbog Aleksićevog zdravstvenog stanja.

Miroslav Aleksić na današnje ročište nije došao jer je u bolnici u kojoj prima hemioterapiju.

Republika

Foto: ST/Tamara Pavišić

Zoran Jakovljević

U sud je u međuvremenu stigao nalaz komisije sudskih veštaka u kom se navodi da je Aleksić, u danima kada ne prima terapiju, sposoban da prisustvuje i prati tok suđenja, na sta je burno reagovao njegov branilac, advokat Zoran Jakovljević.

- Ovo je kriminalno i skandalozno što su napisali. U ovom nalazu i mišljenju ima dosta neistina i izmišljotina. Tražim novo veštačenje, pregled nije ni obavljen. Ovo je strašno. Ovim doktorima nek je na čast, vanzemaljci, nisu ga ni videli - rekao je Jakovljević u prepunoj sudnici u kojoj su sedele i devojke koje su danas trebale da budu ispitane kao svedoci.

Sledeće ročište zakazano je za 23. i 26. oktobar.

Republika

Foto: ST/Tamara Pavišić

Transparent podrške glumici Mileni Radulović

Inače, kao i pred svako suđenje, oni koji podržavaju mlade glumice raširili su transparent "Verujemo Mileni Radulović".

Podsetimo, s obzirom na to da se Miroslavu Miki Aleksiću na prethodnom ročištu 20. septembra naprasno slošilo, tri dana kasnije je suđenje trebalo da bude nastavljeno, međutim, on se nije pojavio iz zdravstvenih razloga. Zbog toga je sudija ponovo naložio da se uradi procena njegove sposobnosti, s obzirom na to da Aleksić ide na hemioterapiju.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Miroslav Aleksić 

Haos na ročištu i prvo odlaganje

Na suđenju 20. septembra bilo je predviđeno da govore svedoci koji su imali saznanja o dešavanjima u školi glume, ali i onome kroz šta su žrtve Aleksića proživele.

Na suđenje je došla i žrtva Aleksića, Milena Radulović, njeni roditelji, kao i glumac Radovan Vujović čije je saslušanje bilo predviđeno.

Među svedocima je bila i Mina Radovanović, devojka koja je pohađala glumu u školi "Stvar srca" i koja je doživela određenu vrstu seksualnog uznemiravanja.

Ona je ispričala da je odlučila da prijavi Aleksića nakon što je videla tekst u medijima da je Aleksić prijavljen za silovanja i nedozvoljene polne radnje.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Aleksić sa svojim braniocem Zoranom Jakovljevićem

Kako je rekla, ona se tada čula sa svojom najboljom drugaricom, te su zajedno otišle da prijavi Aleksića, ali ne u svojstvu oštećenih, već kao svedok, jer je smatrala da je u odnosu na ono što se desilo drugim devojkama, "ona bila samo uznemiravana".

Aleksićev advokat javio se za reč i krenuo je svedokinji da postavlja bezbroj pitanja, od kojih je većina odbijena jer je postavljao pitanja citirajući njen iskaz, što sudija nije dozvoljavao.

Tada je branilac okrivljenog ušao u raspravu sa sudijom, a potom je sudija odredio pauzu od 15 minuta i opomenuo advokata da mu je to poslednja opomena, a 15 minuta kasnije okrivljenom se naprasno slošilo zbog čega je suđenje odloženo za 23. septembar.

Republika

Foto: Tanjug

Mika Aleksić

Mika Aleksić se nije pojavio

Međutim, Aleksić se nije pojavio na sledećem ročištu, a njegov branilac je rekao da je Aleksić imao zakazanu hemioterapiju 20. septembra i da nije otišao da primi terapiju.

Sudija je zatim konstatovao da Aleksić nije pristupio iz zdravstvenih razloga, te je naložio ponovnu procenu sposobnosti da prati suđenje. Veštaci su uradili procenu, a kako se pokazalo da Aleksić može da prisustvuje suđenju, sledeće je zakazano za danas.

Na ročište 20. septembra došla je i Milena Radulović.

Republika

Foto: Tanjug

Milena Radulović

"On će da umre, mi ovo nećemo završiti"

Aleksićev branilac je na početku rekao da je otac Milene Radulović ramenom zakačio Biljanu, Aleksićevu suprugu, na šta su prisutni u sudnici počeli da se smeju. Sudija ih je zatim opomenuo, a pošto je Milena zamolila sudiju da ih zaštiti od njegovog dobacivanja, sudija je rekao sudskoj straži da prvo izvedu advokata da bi zatim mogli ostali da napuste sudnicu.

Milena Radulović, koja je bila vidno uznemirena zbog ponašanja advokata, u jednom trenutku je, dok je izlazila iz sudnice, rekla: "On će da umre, a mi ovo nećemo završiti.".

 
 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading