POGORŠALO SE STANJE RADNIKA POVREĐENOG U EKSPLOZIJI U ČAČKU: Hitno je prebačen u Beograd! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Hronika

18.10.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radnik je zadobio opekotine po vratu i glavi koje su trećeg stepena

POGORŠALO SE STANJE RADNIKA POVREĐENOG U EKSPLOZIJI U ČAČKU: Hitno je prebačen u Beograd! (FOTO/VIDEO)

Foto: RINA, Wikimedia/Srđan Popović

Radnik koji je zadobio povrede prilikom jutrošnje eksplozije u kompaniji Sloboda hitno je danas popodne prebačen u Beograd, jer mu se prema nezvaničnim informacijama, pogoršalo zdravstveno stanje.

- On je zadobio opekotine po vratu i glavi koje su trećeg stepena, a lekari strahuju da od siline detonacije nije zadobio i povrede unutrašnjih organa - potvrđeno je za agenciju RINA.

Nakon eksplozije koja se jutros dogodila u Čačku, oglasila se i vojna fabrika „Sloboda“ istakavši da je u osam sati došlo do tehnološke eksplozije na liniji laboracije artiljerijskih košuljica i da su u tom akcidentu povređena su dva radnika. U prvim izveštajima objavljeno je da je povređeno četvoro radnika - troje lakše, a jedan teže.

Do eksplozije je došlo na odeljenju artiljerije, gde je na proizvodnoj traci eksplodirao jedan projektil.

Iz čačanske bolnice je saopšteno da je na urgentno prijemno odeljenje primljen muškarac starosti 36 godina sa opekotinama lica, vrata i povredom ruke. On je nakon opservacije smešten na intenzivnu negu. Njegovo zdravstveno stanje se tokom dana pogoršalo, pa je prebačen u Beograd.

Šta uraditi u slučaju eksplozije u fabrici:

U slučaju eksplozije u fabrici, važno je postupiti smireno i brzo. Evo nekoliko koraka koje treba pratiti:

Ostanite mirni: Pokušajte da ne paničite i održite prisebnost kako biste mogli da donesete racionalne odluke.

Evakuacija: Ako ste u blizini mesta eksplozije, odmah napustite zgradu i pređite na sigurno mesto. Slijedite izlazne znakove i ne koristite lift. Uvek se evakuišite na mesto koje je udaljeno od zgrade.

Obavestite druge: Ako je moguće, upozorite druge radnike o eksploziji i pomozite im u evakuaciji.

Zovite pomoć: Kada ste na sigurnom, pozovite hitnu pomoć ili obavestite nadležnu službu o incidentu. Ako je telefon van funkcije, potražite pomoć od drugih radnika ili prolaznika.

Izbegavajte dim i gasove: Ako se u vazduhu oseća dim ili otrovni gasovi, pokrijte nos i usta maramom ili majicom i klonite se od tih područja.

Pomoć povređenima: Ako je neko povređen, ne pokušavajte da ih pomerate osim ako su u neposrednoj opasnosti. Umesto toga, obavestite hitnu pomoć o njihovom stanju.

Slušajte uputstva: Pratite uputstva od strane nadležnih službi, kao što su vatrogasci ili policija, kada stignu na mesto događaja.

Izbegavajte povratak: Nemojte se vraćati u zgradu dok ne dobijete potvrdu od stručnjaka da je bezbedno.

Povežite se sa nadredjenima: Nakon što ste na sigurnom, obavestite nadredjene o svojoj situaciji i o mogućim povredama ili oštećenju.

Uvek je preporučljivo učestvovati u obukama o bezbednosti na radu i upoznati se s evakuacionim planom fabrike kako biste znali kako postupiti u slučaju hitnih situacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading