Čokolada i badem: Praznični kolačići koji se tope u ustima!
Praznična euforija u našem domu, često se, najpre prepozna po mirisima iz naše kuhinje. Ništa vas više ne podseća na praznike, od mirisa pečenih kolačića koje sa uživanjem jedete uz maraton prazničnih filmova, ušuškani u svom toplom domu.
Sastojci potrebni za testo:
- 225g maslaca
- 225g šećera
- Jaje
- 1 ipo kašičica ekstrata vanile
- 1 ipo kašičica ekstrata badema
- 675g brašna
- Kašičica praška za pecivo
Kao dodatak testu možete staviti bilo šta, a mi predlažemo:
- 75g crne čokolade
- 75g bele čokolade
- Badem u listićima
- Kandirano voće
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte maslac i šećer. Kada dobijete kremastu smesu dodajte jaje i ekstrat vanile i badema. Dodajte zatim brašno i prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte pa ostavite 30 minuta u frižideru, da se smesa stegne.
Rernu zagrejte na 170 stepeni.
Pospite sto brašnom i na njemu, oklagijom razvucite testo da bude debljine oko pola centimetra. Testo isecite u obliku pločica.
Pleh postavite pek papirom, poređajte pločice u pleh i pecite ih 8 do 10 minuta, dok keks ne dobije svetlo smeđu boju. Zatim ih izvadite i sačekajte da se ohlade.
Istopite srnu i belu čokoladu pa prelijte preko keksića. Zatim dok je čokolada još topla, keks pospite listićima badema i kandiranim voćem.
Kada se čokolada ohladi, poslužite keksiće.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)