(RECEPT) Čorbica za jačanje organizma i podizanje imuniteta: Bomba puna vitamina i minerala
Tokom letnjih meseci tečna hrana u vidu čorbica i supa je najbolji izbor jer su lagane i pune vitamina koji su nam neophodni kada smo izloženi visokim temperaturama.
S obzirom na to da na vrućini telo gubi i minerale, a da je u toku i epidemija koronavirusa, hrana koja jača imunitet je neophodno da se nađe na trpezi svakoga dana.
Recept za čorbicu koji vam donosimo predstavlja pravu vitaminsku bombu i odlična je za jačanje organizma. Sadrži vrlo malo kalorija i možete je jesti u gotovo neograničenim količinama.
Sastojci:
- veza mladog luka ili 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 koren peršuna
- 200 gr spanaća
- 4 kašike pirinča
- ulje
- mešavina začina
- biber
- peršunov list
Priprema:
Na ulju propržiti rendanu šargarepu, zatim dodati sitno iseckan crni luk. Dodati koren peršuna i na rezance isečen spanać. Naliti vodom i kuvati oko 20 min. Pri kraju, dodati pirinač i kuvati 5- 7 minuta. Ubaciti začin, biber i peršunov list.
Kombinacija povrća koja ulazi u sastav ove čorbe je tako koncipirana da organizmu obezbeđuje veliku količinu vitamina, ali i flavonoida koji pospešuju njihovu apsorpciju. Pored vitamina, tu su i minerali. Spanać, koji daje prepoznatljiv šmek, pun je cinka koji jača telo i štiti od bolesti.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)