OSVEŽAVAJUĆI UKUS: Jednostavn recept za marmeladu od narandži

Autor:

Lifestyle

16.10.2021

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jednostavan recept za marmeladu koja mniej tako ubičajena na našim trpezama kao što one od domaćeg voća poput šljiva, kajsija....

Republika

Foto: pixabay.com

Marmaleda od narandži

 

Sastojci

4 srednje pomorandže

2 srednja limuna
2–1/2 šolje vode
1/8 kašičice praška za pecivo
1 pakovanje pektina (količina se određuje prema uputstvu sa pakovanja)
1/2 kašičice putera ili margarin
5–1/2 šolje šećera

Dezinfikujte i osušite tegle.

Uklonite obojeni deo kore sa pomorandži i limuna ljuštilicom za povrće. Isecite na tanke kriške. Pomešajte kore, vodu i prašak za pecivo u velikoj šerpi. Pustite da provri. Smanjite vatru na srednje nisku, poklopite i ostavite da se krčka 20 minuta, povremeno mešajući.

Dodajte voće i sok. Pokrijte i kuvajte još 10 minuta.

Umešajte pektin u pripremljeno voće u loncu, dodajte puter da biste smanjili stvaranje pene. Dovedite smesu do potpunog ključanja na jakoj vatri, neprestano mešajući. Umešajte šećer. Vratite do potpunog ključanja i kuvajte tačno 1 minut, neprestano mešajući.

Sklonite sa vatre. Uklonite penu metalnom kašikom. Pažljivo uspite vruću marmeladu odmah u pripremljene tegle. 

Ako želite da pasterizujete marmeladu, stavite tegle u ključalu vodu i ostavite da se kuva 20 minuta. Uvijte u peškire.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading