OSVEŽAVAJUĆI UKUS: Jednostavn recept za marmeladu od narandži
Jednostavan recept za marmeladu koja mniej tako ubičajena na našim trpezama kao što one od domaćeg voća poput šljiva, kajsija....
Sastojci
4 srednje pomorandže
2–1/2 šolje vode
1/8 kašičice praška za pecivo
1 pakovanje pektina (količina se određuje prema uputstvu sa pakovanja)
1/2 kašičice putera ili margarin
5–1/2 šolje šećera
Dezinfikujte i osušite tegle.
Uklonite obojeni deo kore sa pomorandži i limuna ljuštilicom za povrće. Isecite na tanke kriške. Pomešajte kore, vodu i prašak za pecivo u velikoj šerpi. Pustite da provri. Smanjite vatru na srednje nisku, poklopite i ostavite da se krčka 20 minuta, povremeno mešajući.
Dodajte voće i sok. Pokrijte i kuvajte još 10 minuta.
Umešajte pektin u pripremljeno voće u loncu, dodajte puter da biste smanjili stvaranje pene. Dovedite smesu do potpunog ključanja na jakoj vatri, neprestano mešajući. Umešajte šećer. Vratite do potpunog ključanja i kuvajte tačno 1 minut, neprestano mešajući.
Sklonite sa vatre. Uklonite penu metalnom kašikom. Pažljivo uspite vruću marmeladu odmah u pripremljene tegle.
Ako želite da pasterizujete marmeladu, stavite tegle u ključalu vodu i ostavite da se kuva 20 minuta. Uvijte u peškire.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)