ČOKO KEKS TORTA: Recept za poslasticu koju vole sve generacije
Keks, čokolada i piškote - fantazija ukusa.
Čoko keks torta je poslastica koju svi vole i nekada je bila obavezni deo svakog slavlja, zato, da se podsetimo kako se priprema ovaj recept. Torta sadrži natopljene piškote sokom od pomorandže, ukusan fil od čokolade i mleveni keks.
Potrebno:
Piškote
130 grama margarina
200 grama čokolade za kuvanje
200 mililitara slatke pavlake
150 grama mlevenog keksa
Sok od pomorandže
Priprema:
Prvi korak
Prvo se pravi čokoladni krem. Stavite čokoladu u dublju posudu i odmah dodajte margarin i slatku pavlaku, a onda pustite da se otopi na ringli. Ne smete dovesti do ključanja. U drugu činiji prespite smesu i pustite da se skroz ohladi. Mikserom umitete fil (kada se ohladio) dok ne postane krem. Dodajte u čoko fil mleveni keks. Možete dodati i dve kašike pavlake, da bi dobilo malo kiseliji ukus. Kada ste sve izmešali sipajte i mleveni keks.
Drugi korak
Dve kašike fila ostavite u drugoj činiji za kasnije. Piškote umočite u fil pa stavite u kalup. Najbolje je da sa strane kalupa stavite samolepljivu foliju, da biste lakše vadili tortu. Kada stavite prvi red piškota, pređite preko njih filom, postupak ponovite još dva puta. Trebalo bi da imate tri reda piškota i dva reda fila. Na vrhu zagladite tortu filom koji ste prethodno ostavili. Tortu pospite mlevenim lešnicima ili keksom.
Mora da stoji 2 sata u frižideru. Kada se ohladi, možete je služiti. Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Pročitajte i...
BONUS VIDEO:
Komentari (0)