ČUVENA TURSKA POSLASTICA: Kolač sa višnjama i kokosom pravi se lakše nego što mislite
Čuvena poslastica sprema se mnogo jednostavnije nego što izgleda.
Sultanove sarme ili rolnice spremaju se baš jednostavno i imaju različite verzije. Mogu biti kao čuvene čokoladne, sa keksom ili u ovoj varijanti koja deluje najprimamljivije. U sledećoj verziji kolača koristi se sok od višanja i deluju posebno ukusno i slasno. Pogledajte recept u nastavku.
Priprema:
Sipajte jedan litar mleka u šerpu, dodajte sedam kašika šećera i tri pakovanja vanilin šećera. Potom i brašno devet kašika, sve promešajte i kuvajte. Sipajte maslac 30 grama, skinite sa ringle i umutite mikserom. U pleh stavite papir za pečenje, pospite ga sa 100 grama kokosovog brašna. Gusto ga pospite i prelijte smesu samo na delove gde ima kokosa.
U šerpu sipajte 600 mililitara soka od višanja, dodajte dve kašike šećera i četiri kašike brašna. Potom i jednu kašiku gustina. Kuvajte 5 minuta. Prelijte preko bele smese i ostavite da se dobro ohladi i stegne. Presecite ga po sredini, a onda i na duž. Savijajte ga ka unutra, da fil od kokosa bude spolja.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)