JELO OD JEDNE TIKVICE I KROMPIRA: Mafini uz ovaj preliv biće neverovatno sočni i ukusni, morate probati!
Ulepšajte jutro ovim mafinima i jednim zanimljivim receptom za namaz.
Volite li mafine? U ovom receptu pronaćićete odličan način kako da mafini budu ukusni, ali ne toliko nezdravi. Ovo je neka verzija između, nije preterano zdrava, ali ni potpuno nezdrava. Takođe, možete pogledati i jedan predlog za namaz od krastavaca koji baš ide uz ovakve mafine, te ako imate vremena, odmah isprobajte!
Potrebno vam je:
Jedna tikvica
Jedan krompir
50 mililitara mleka (oko pola šolje)
Tri kašike griza
Kopar i peršun (ili neki drugi začini, ako nemate ovo)
50 grama kačkavalja
Dva jaja
70 grama brašna
Jedna kašika praška za pecivo
Priprema:
Tikvicu izrendajte, a onda iscedite vodu. Krompir oljuštite, nije potrebno da ga kuvate. U tikvice dodajte mleko i griz. Krompir takođe izrendajte, a ako nemate krompir možete ga zameniti jednom tikvicom. Krompir takođe iscedite od viška vode. Svež kopar i peršun sitno iseckajte, pa dodajte smesi od krompira. Sir izrendajte. U smesu od tikvica i krompira dodajte morsku, krupnu so, izrendan kačkavalj i dve kašike ulja (velike). Jaja umutite dok ne postanu penasta.
Sjedinite brašno i prašak za pecivo, a onda dodajte smesi. Brašno sjedinite sa smesom. Kalupe nauljite. Oko dve pune kašike smese sipajte u kalupe.
Peče se na 180 stepeni 20 minuta.
Dok se mafini peku, možete izrendati nekoliko kiselih krastavčića, maslina i naseći kopar. Sjedinite sve sa malo belog luka i dve kašike kisele pavlake. Za bolji ukus dodajte i dve kašike majoneza.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)