ŠVALER TORTA: Muževima se neće svideti, ali je svaka domaćica obožava
Kremasto i krckavo - prelepa švaler torta!
Nekada se ova torta spremala samo za specijalne prilike, ali uz ovaj precizan recept možete je pripremati kad god želite. Ako je napravite ranije biće još ukusnija jer će se stajanjem sastojci bolje povezati, a samim tim torta će biti ukusnija.
Potrebno vam je:
Pet jaja
120 grama šećera
Kašika ekstrakta vanile
130 grama brašna
30 grama kukuruznog skroba
620 mililitara slatke pavlake
400 grama krem sira
250 grama čokolade
30 mililitara kondenzovanog mleka
120 grama lešnika
Priprema:
U jaja dodajte šećer i ekstrakt vanile zatim umutite sve do kremaste strukture. Pomešajte brašno i kukuruzni skrob, prosejte i dodajte u fil. Brašno dodajte malo po malo. Sipajte smesu u kalup obložen papirom za pečenje.
Pecite na 170 stepeni oko 40 do 45 minuta. Kada izvadite probušite štapićem, ako nema ostataka onda znači da je kora pečena.
Umutite slatku pavlaku (500 mililitara). Nakon par minuta mućenja dodajte krem sir i otopljenu čokoladu, sve umutite. U 120 mililitara slatke pavlake dodajte kondenzovano mleko (30 mililitara). Promešajte kašikom. Koru isecite na tri dela.
Prvo koru namažite smesom od slatke pavlake i kondezovanog mleka. Potom dodajte tri pune kašike fila i zagladite. Stavite drugu koru i ponovite postupak.
Fil namažite i na vrh, kao i sa strane a potom sve zagladite. Onda za kraj tortu ukrasite lešnikom. Ostavite u frižideru da se ohladi dva sata.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)