RECEPT ZA NAJMEKŠU POGAČU: Topi se u ustima, a toliko se jednostavno sprema da uspeva i početnicima!
Ova pogača je odlično rešenje za doručak.
Sastojci:
- 200 ml mleka
- 200 ml vode
- 200 g putera
- 110 ml ulja
- dva jajeta
- jedna kašičica soli
- dve kesice praška za pecivo
- 720 g brašna
Priprema:
U posudi pomešajte mleko, vodu, ulje, puter koji ste prethodno otopili i belanca. Sjedinite, pa sipajte 600 g brašna, so i prašak za pecivo. Umešajte špatulom, pa dodajte ostatak brašna (120 g) i umesite testo. Prebacite ga na pobrašnjenu površinu i kratko premesite, a onda ga stavite u tepsiju koju ste dobro premazali puterom. Zatim umutite žumanca i premažite testo, pa ako želite viljuškom napravite šaru tako što ćete je povlačiti po testu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni. Ostavite da se ohladi, pa secite.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)