PAPRIKAŠ SA PILEĆIM BATACIMA: Toliko je UKUSAN i originalan da će vam svi tražiti baš ovaj recept!
Nikad lakši recept za paprikaš, a nikada puniji ukus.
Sastojci:
- 6 pilećih bataka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 veliki luk, isečen na kockice
- 3 čena belog luka, mleveno
- 1 crvena paprika, narezana na kockice
- 2 šargarepe, oljuštene i isečene
- 2 stabljike celera, narezane
- 2 kašičice mlevenog kima
- 2 kašičice paprike
- 1 kašičica čilija u prahu (prilagodite prema želji začina)
- 1/2 kašičice sušenog origana
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice crnog bibera
- 1 konzerva paradajza isečenog na kockice
- 3 šolje pilećeg bujona
- Sveži peršun, seckani (za ukras)
Recept:
Zagrejte maslinovo ulje u velikom loncu na srednjoj vatri. Dodajte pileće batke i pržite dok ne porumene sa svih strana. Izvadite batake iz lonca i ostavite ih na stranu.
U isti lonac dodajte seckani crni luk, mleveni beli luk, crvenu papriku iseckanu na kockice, šargarepu iseckanu na kolutove i celer. Dinstajte oko 5 minuta dok povrće ne počne da omekšava. Umešajte mleveni kim, papriku, čili u prahu, sušeni origano, so i crni biber. Kuvajte još 2 minuta kako bi začini pustili svoj ukus.
U šerpu dodajte paradajz isečen na kockice, sa svim sokom iz konzerve, i pileću supu. Stavite mešavinu na laganu vatru. Vratite zapečene pileće batake u šerpu i potopite ih u tečnost. Pokrijte šerpu i ostavite da se krčka oko 30 minuta, ili dok se piletina ne skuva i omekša.
Probajte pileći paprikaš i prilagodite začine ako je potrebno. Možete dodati još soli, bibera ili čilija u prahu da prilagodite pikantnost po želji. Pileći paprikaš poslužite dok je još topao, ukrašen svežim peršunom. Super ide uz bareni pirinač ili kremasti krompir pire.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)