PICA PITA - NAJBOLJI RECEPT: Sada je još ukusnija i mekša, a fil se sprema na poseban način
Pica pita nestaje sa stola za 10 minuta!
Nijedna pita nije dobra kao pica pita! Ključ je u dobro pripremljenom filu, jer kada se kore fino natope jelo neće biti suvo. Pogledajte recept za preukusan doručak ili večeru.
Potrebno vam je:
500 grama kora za pitu
Četiri jajeta
200 mililitara jogurta
100 mililitara ulja
Četiri kašike brašna
Kašika soli ravna
100 mililitara kečapa
300 grama šunke
300 grama kačkavalja
Priprema:
Kore odvojite u dve ture po šest.
Umutite jaja u činiji ručnom mutilicom, a onda dodajte ulje, jogurt, so, sodu bikarbonu i brašno. Odvojite jednu koru i stavite dve kašike smese, potom drugu koru i onda četiri kašike fila preko. Treću koru takođe premažite filom sa svih strana, a onda stavite i četvrtu koju treba pokriti filom. To uradite sa petom i šestom korom. Preko poslednje kore koju ste premazali napravljenim filom stavite kečap u debljem sloju.
Nakon toga sledi šunka, oko desetak listića, slobodno neka pita bude bogatije. Narendajte kačkavalj tako da potpuno prekrije poslednju koru. Savijete prvo ivice odnosno dve strane, a tek onda smotajte rolat. Postupak ponovite sa drugih šest kora, za šta iskoristite ostatak smese. Ako vam ostane malo fila, time prelijte pitu na vrhu. Pospite susamom po želji.
Peče se na 180 stepeni oko 30 do 40 minuta.
Uživajte!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)