MINI PICE RECEPT: Prave se od NAJMEKŠEG testa, gotove za tren oka! (VIDEO)
Brzo i praktično spremanje ovog jela.
Ako ste veliki ljubitelj italijanske kuhinje, sigurno će vam biti zanimljiv ovaj recept za mini pice. Pripremaju se od najmekšeg domaćeg testa, a nadev možete birati po sopstvenom ukusu. Ove mini pice su idealne i kada imate goste, jer su praktične i obilne.
Sastojci:
- 200 ml toplog mleka
- 120 ml tople vode
- 100 ml ulja
- 2 kašičice šećera
- 10 g instant kvasca
- 3 ¼ šolje brašna
- 1 kašičica soli
- Za sos:
- paradajz sos
- majčina dušica
Za nadev:
- šunka
- kobasica
- zelena paprika
- kačkavalj
- masline
Priprema:
Za testo u veliku činiju stavite 200 ml toplog mleka, 120 ml tople vode, 100 ml ulja, 2 kašičice šećera i 10 g instant kvasca. Mešajte varjačom. Dodajte polovinu brašna i 1 kašičicu soli, mesite dok ne počne da se formira testo. Nastavite da mesite, unoseći ostatak brašna. Nastavite da mesite dok ne dobijete glatko, meko testo. Pokrijte testo plastičnom folijom, a zatim kuhinjskom krpom i ostavite na toplom mestu da se udvostruči, oko 30 minuta.
U međuvremenu pripremite prelive i nadeve po želji. potom testo istresite na radnu površinu. Razvucite ga na kružni oblik. Čašom vadite oblike mini pica. U pleh obložen papirom za pečenje rešajte mini pice. Kašikom sipajte paradajz sos i ravnomerno rasporedite po podlozi. Pospite seckanim sirom i stavite željene nadeve na pice. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)