PRAVI ITALIJANSKI RECEPT ZA KARBONARE: Ovo je najkremastija PASTA koja se topi u ustima!

Autor: M.O.

Lifestyle

02.08.2023

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napravite karbonaru po originalnom italijanskom receptu.

PRAVI ITALIJANSKI RECEPT ZA KARBONARE: Ovo je najkremastija PASTA koja se topi u ustima!

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 100 g pančete
  • 2 žumanca
  • 50 g parmezana
  • 200 g paste po izboru
  • so, biber
  • peršun
  • maslinovo ulje

Priprema:

U vodu u koju ste dodali malo soli stavite pastu da se kuva. Za to vreme umutite žumanca, malo soli i bibera, potom i parmezan i sve umutite viljuškom. U smesu ubacite i malo seckanog peršuna i ostavite sa strane. U tiganj sipajte malo maslinovog ulja i kada se zagreje ubacite slaninicu isečenu na listiće i pržite uz konstantno mešanje. Pre nego što slanina postane skroz hrskava procedite testeninu. Dodajte je u tiganj u kom je slaninica, pa potom dodajte smesu od žumanaca i parmezana. Važno je da špagete ne ostanu dugo u tiganju, jer će žumanca početi da se kuvaju, zbog čega rizikujete da jelo postane gumasto umesto kremasto. Još jednom promešajte da se sastojci sjedine, pa iz tiganja preručite u činiju i pospite drugom polovinom iseckanog peršuna.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading