RECEPT ZA PINĐUR: Naše bake su ga baš ovako spremale za tren oka, UKUS će oduševiti celu porodicu!
Napravite pinđur po starinskom receptu.
Sezona je pravljenja zimnice, a tu su nezaobilazni deliaktesi od paprike, patlidžana i paradajza.
Pinđur je specijalitet bez kog ne može da se zamisli zimnica na našim prostorima. Izvorno makedonsko, ali se recept brzo raširio po celom Balkanu.
Da biste napravili pinđur papriku treba ispeći na roštilju, očistiti je i iseckati. Sa paradajza skinuti kožicu i iseckati ga.
Sastojci:
- 9 kg mesnatih crvenih paprika
- 2 glavice belog luka
- 5 kašika šećera
- 4 kg paradajza
- 4 dl ulja
- 4 dl vinskog sirćeta
- 2 veze peršuna
- ulje za dolivanje
Priprema:
Paprike ispecite, oljuštite, dobro ocedite, pa iskidajte na rezance ili isecite nožem. Paradajz oljuštite, iseckajte i kuvajte sa šećerom dok se masa ne prepolovi. Dodajte paprike, ulje, so, beli luk i peršun i pržite do željene gustine. Na kraju dodajte sirće, prokuvajte i sipajte u vruće tegle. Ostavite u mlakoj rerni do ujutru da se uhvati korica. Sipajte u svaku teglu po prst ulja, zatvorite ih i ostavite na hladnom.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)