JELO ZA CELU PORODICU ZA SAMO 600 DINARA! Zasitno i jeftino - ovako dobre tikvice je samo moja baka spremala!
Jela sa tikvicama posebno su popularna leti.
Kako kaže autorka recepta Tanja predloženo jelo sa tikvicama na ovaj poseban i drugačiji način spremala je njena baka. Malo sastojaka, neke sigurno već imate kod kuće pružiće vam lagan obrok, a bez mnogo truda obradovaćete celu porodicu. Pogledajte recept.
Sastojci:
Glavica crnog luka
Dve kašike ulja
Dve tikvice srednje veličine
Začini (crvena paprika, so, biber i suvi začin)
Priprema:
Zagrejte ulje, a onda dodajte sitno iseckan crni luk. Tikvicama isecite krajeve, a onda ih ogulite, a potom isecite na kolutove i prebacite ih u činiju. Tikvice posolite i dodajte jednu malu, punu kašiku suvog začina i biber po ukusu najbolje oko pola male kašike. Nakon toga i crvenu začinsku papriku punu kašiku. Spojte tikvice sa začinima i tako pripremljene ih poređajte u vatrostalnu činiju.
Kada ste poređali tikvice odozgo poređajte proprženi luk.
Preliv:
Dva jaja
100 grama kisele pavlake
Dva čena belog luka
200 grama kačkavalja
Dva jaja razbijete u činiju i dodate dva čena belog luka tako što ih isitnite u presi, ako to nemate sitno iseckajte. Posolite i promešajte, a dodajte i pavlaku. Prelijte preko tikvica. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 30 minuta. Prekrijte folijom pre ubacivanja u rernu, a kačkavalj izrendajte dok se tikvice peku. Kada izvadite tikvice, sklonite foliju i pospite rendanim sirom preko dok su vrele da bi se istopilo. Vratite nazad u rernu na 200 stepeni oko 10 minuta. To je sve ostalo je samo da uživate.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)