U PRODAVNICI JE PRESKUP, A DOMAĆI MNOGO POVOLJNIJI: Sušeni paradajz je najbolji dodatak jelima
U zimnicu obavezno ubacite i sušeni paradajz.
Sušeni paradajz svojim ukusom apsolutno svako jelo diže na viši nivo. Često ga možete probati u grčkoj i italijanskoj kuhinji, ali zašto ga ne biste i sami napravili? Izuzetno je jednostavno i ne možete da pogrešite ako spremate prema ovom receptu.
Priprema:
Od začina vam je potreban so i biber. Rernu uključite na 90 stepeni da se greje. Potom operite paradajz. Paradajz isecite na polovine, a meru prilagodite sebi. Potom ga stavite na papir za pečenje. Posolite i dodajte druge začine po želji. Pecite ga oko dva sata na toj temperaturi, potom otvorite vrata rerne i ostavite da se tako suši. Pustite da se paradajz potpuno ohladi. U teglu na dno sipate ulje, dodate oko četiri kolutova paradajza, zavisi od toga koliki su. Potom ponovo sipate ulje. Sve tako dok ne napunite teglu uljem i paradajzom.
Da bi bilo ukusnije možete dodati čen belog luka negde na sredini tegle. Dobro zatvorite. Služite uz svež hleb i sir.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)