RECEPT ZA FOKAČU OVIH DANA SVI GUGLAJU: Ovo su originalni sastojci, zbog njih je testo PREMEKANO!
Ovo je originalni recept za čuvenu fokaču.
Evo osnovnog recepta za pripremu fokače, italijanskog hleba koji je poznat po hrskavoj kori i mekanoj unutrašnjosti. Možete dodavati razne arome i sastojke po vašem izboru kako biste prilagodili ukus.
Sastojci:
Za testo:
- 500 g brašna tipa "00" ili običnog belog brašna
- 1 kesica suvog kvasca (7 g)
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 350 ml mlake vode
- 2 kašike maslinovog ulja
Za premazivanje:
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- So po ukusu
- Sveže naseckani sveži začini (npr. ruzmarin, origano, timijan) po želji.
Priprema:
Ova fokača je odlična kao predjelo sa maslinama i sirnim namazom ili kao prilog uz razna italijanska jela. Možete pre samog pečenja dodati čeri paradajz ili neko povrće po želji.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)