IZDAŠNI TROUGLIĆI GOTOVI ZA SEDAM MINUTA: Recept za testo koje se sprema u POSUDI, trik je u dodatom LUKU (FOTO)
Prelepi trouglići sa prazilukom su odličan predlog za doručak ili večeru.
Testo iz posude koje se sprema za tili čas neka bude već večeras na vašem jelovniku. Sastojke je potrebno spojiti u jednoj posudi, a potom umesiti rukama. Sve se peče u vrelom ulju, a kada dobije zlatnu boju, samo ih treba okrenuti i ostaviti da se ocede od viška ulja na ubrusu.
Sastojci:
80 grama sira (nekog mekanog)
80 grama čedar sira
Dva jaja
Tri pruta praziluka
Peršun svež
90 mililitara mleka
360 grama brašna
10 grama praška za pecivo
Priprema:
Izgnječite 80 grama sira, a potom dodajte 80 grama čedar sira. Sjedinite sa dva jaja i tri pruta seckanog praziluka. Po ukusu dodajte sitno seckan peršun. Oko 90 mililitara mleka sipajte u činiju. Smesu posolite i dodajte oko 360 grama brašna i 10 grama praška za pecivo. Zamesite testo rukama. Formirajte loptu od testa, prebacite ja na pobrašnjenu radnu površinu.
Testo podelite na dva dela i premesite ga. Loptu koju ste napravile rasklagijajte. Razvucite testo, ali ne da bude previše tanko i podelite na osam delova. Isecite na trouglove i isto uradite i sa drugom lopticom. Stavite tiganj da se zagreje na ringli i dodajte 200 mililitara ulja. Kada se ulje zagreje stavljajte jedan trouglić i pržite. Nakon što je dobio zlatnu boju okrenite i pržite na drugoj strani.
Služite uz neki sos po izboru. Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)