PLAZMA MAK KOLAČ PRELIVEN BELOM ILI TAMNOM ČOKOLADOM: Na prvi zalogaj svi se zaljube, prelepa je! (FOTO)
Ova torta sa makom i plazmom zadovoljiće vaše slatke želje.
Kombinujte ukus maka i mlevenog keksa u jednom sočnom desertu i sigurno ćete se oduševiti. Plazma mak tortica brzo se priprema, a još brže jede. U nastavku pogledajte recept.
Sastojci za biskvit:
6 jaja
150 grama mlevenog maka
150 grama mlevenog keksa
Jedna kašika praška za pecivo
Sastojci za fil:
500 mililitara mleka
3 kašike gustina
3 kašike kakao praha
200 grama mlevenog keksa
200 grama maslaca
Sastojci za glazuru:
150 grama čokolade (mlečne ili tamne)
3 kašike ulja
Uputstvo:
Prvo pripremite biskvit. Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu svetlo žute i penaste.
Dodajte mleveni mak, mlevenu plazmu i prašak za pecivo u smesu od jaja i pažljivo sjedinite. Smesu prelijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 - 30 minuta, ili dok biskvit ne postane zlatno smeđi i čvrst na dodir. Nakon pečenja, ostavite biskvit da se potpuno ohladi.
Dok se biskvit hladi, pripremite fil. U šerpu stavite mleko, šećer, gustin i kakao prah, pa kuvajte na srednjoj vatri dok se fil ne zgusne. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
U ohlađen fil umešajte mlevenu plazmu i maslac koji ste prethodno omekšali.
Fil rasporedite ravnomerno preko ohlađenog biskvita.
Pripremite glazuru tako što ćete istopiti čokoladu sa uljem na pari, a zatim je prelijte preko fila.
Ostavite tortu da se ohladi i stegne u frižideru najmanje nekoliko sati ili preko noći.
Pre sečenja tortu možete ukrasiti čokoladnim mrvicama, po želji.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)