RECEPT ZA KUPUS KIFLE: I sutradan su PREMEKANE, na ovaj način će vam sigurno uspeti iz prve!
Ove kiflice su idealne za hladnije vreme.
Kupus kiflice su domaće pecivo koje je mekano i vazdušasto, a punjene su sirom. Lako se prave i uspevaju i početnicima.
Sastojci:
- 500 g brašna
- jedna kockica kvasca (40 g)
- 200 ml toplog mleka
- 100 ml vode
- 100 ml ulja
- dve kašičice soli
- jedna kašičica šećera
- 100 g margarina
- 100 g sira
- dva žumanca
Za premaz:
- dva belanca
- susam
Priprema:
U toplo mleko dodajte izmrvljen kvasac i šećer, dobro promešajte i ostavite da nadođe. U činiju sipajte brašno, ulje i so, pa dodajte aktivirani kvasac i zamesite testo. Pokrijte ga i ostavite sat vremena da se udvostruči.
Testo podelite u dva jednaka dela, pa svaki razvucite na pola centimetra debljine.
Umutite margarin sa žumancima, pa premažite testo. U jedan kraj stavite sir, zamotajte pa secite parčiće cik-cak, u obliku trougla, dužine oko tri centimetra. Postupak ponovite i sa drugom polovinom testa.
Isečeno testo poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Kiflice ostavite oko 10-15 minuta da narastu, a rernu uključite da se zagreje na 180 stepeni. Kiflice premažite umućenim belancima i pospite sa malo susama.
Pecite ih 15-20 minuta dok ne dobiju lepu rumenu boju.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)