RECEPT ZA KROMPIR PAPRIKAŠ: Ovakav sigurno niste probali, stavlja se SLANINA i OVO dodaje, svi će vam tražiti JOŠ!

Autor: M.O.

Lifestyle

26.10.2023

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo morate još danas da napravite.

RECEPT ZA KROMPIR PAPRIKAŠ: Ovakav sigurno niste probali, stavlja se SLANINA i OVO dodaje, svi će vam tražiti JOŠ!

Foto: youtube/printscreen/Szoky konyhája

Svima je dobro poznat krompir paprikaš. Starinsko jelo, obogaćen ovim dodacima će sve raspametiti. Ovaj recept smatra se specijalitetom! 

Krompir paprikaš na drugačiji način 

Sastojci:

  • Četiri parčeta pilećih grudi bez kostiju i kože,
  • 150 grama dimljene suve slanine,
  • tri kašike ulja,
  • 10 do 12 velikih ljutih paprika, ( banana peppers )
  • jedna velika glavica crnog luka,
  • dve glavice belog luka,
  • jedna velika šargarepa,
  • pet srednjih krompira,
  • jedna konzerva od 800 ml seckanog paradajza,
  • po ukusu suvog začina,
  • nekoliko grančica majčine dušice,
  • tri kašike ljutkastog ajvara,
  • na vrh noža ljuta mlevena paprika,
  • 150 ml suvog belog vina,
  • seckanog peršuna,
  • sveže samleveni biber,
  • jedna kašičica mlevene dimljene crvene paprike.
Republika

Foto: youtube/printscreen/Szoky konyhája

Krompir paprikaš

 

Priprema: 

Pileće grudi oprati i iseći na veće kockice i marinirati ih sa vegetinim miksom za piletinu ili koji god suvi začin vi koristite i ostaviti sa strane dok pripremate svo ostalo povrće.

U dublju šerpu staviti ulje, dodati dimljenu suvu slaninu isečenu na kocke i piletinu i pržiti da porumeni sa svih strana a slanina otpusti mast. Izvaditi meso u šerpicu, poklopiti i ostaviti sa strane.

Dodajte sitno iseckani luk, krompir, beli luk i sitno iseckanu šargarepu i papriku. (sve pre toga oprati i očistiti)

Smanjite malo temperaturu na osrednju i pržiti sve zajedno, povremeno promešajte,oko desetak minuta, dok paprika i luk ne počnu da mekšaju.

Vratiti piletinu i slaninu u šerpu, zajedno sa sokovima koje je otpustila, dodati grančice majčine dušice, belo vino, suve začine koje koristite, mlevenu dimljenu papriku,ajvar, ljutu mlevenu papriku, sveže mleveni biber i dinstati sve zajedno nekoliko minuta i na kraju dodati paradajz.

Poklopiti i dinstati na tihoj temperaturi oko 45 minuta. Na kraju probati za začine i dodati šta fali po vašem ukusu, izvaditi grančice majčine dušice i posuti sa seckanim peršunom.

Poslužiti sa pire krompirom, kuvanim pirinčem ili samo sa hlebom...izbor je vaš. Kod nas je bilo sa pireom od krompira i celera

Prijatno!

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading