CARSKA PITA PO NANINOM RECEPTU: Prepuna ukusnih sastojaka, a drži sitim CEO DAN!
Idealna za doručak ili večeru.
Postoji mnogo recepata za carsku pitu na društvenim mrežama, ali ovaj zasigurno uspeva. Carska pita lako se priprema, odlična je uz jogurt, već je prepuna sastojaka koje možete i sami menjati i dodavati po želji, tako da je vaše samo da je isprobate po ovom super brzom receptu.
Sastojci:
- 250 grama brašna
- četiri jaja
- 220 mililitara jogurta
- 100 mililitara ulja
- 100 grama seckane šunke, pršute, šta želite
- tri do četiri iseckana kisela krastavca
- dve kisele paprike sitno seckane
- 150 grama feta sira
- pola kesice praška za pecivo
- jedna kašičica soli
Priprema:
Razdvojiti belanca i žumanca pa belanca dobro umutiti. Možete i mikserom ili ručnom mutilicom. Zatim dodati i jedno po jedno žumance pa mutiti zajedno. Usput dolivajte ulje ali i sve vreme mutite. Dodajte jogurt, so a brašno pomešajte sa praškom za pecivo i postepeno dodajite i mutite da vam se ne stvore grudve. Biće to jedna gusta smesa.
Sada mutite varjačom. Dodajte izgnječenu fetu a zatim dodajte naseckano povrće, sir na kockice, šunku.. Sve lepo izmešajte da se dobro rasporedi.
Stavite smesu u pleh prethodno obložen pek papirom.
Od gore pospite susamom.
Pecite na 180 stepeni. Vreme pečenja zavisi od toga da li ste odabrali tanak pleh (onda 30min) ili dubok pleh (onda 1h).
Kada je gotovo seći tek nakon što se ohladi jer je baš mekano kad je vruće.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)