PICA KOJA NE GOJI: Možete da je jedete, a da ni GRAMA ne dobijete viška!
Jednako je ukusna kao i obična pica!
Picu svi obožavaju, od dece pa sve do starijih. Odličan je izbor kada želite da pojedete nešto brzo i ukusno. Jedini problem je što je visokokalorična i puna ugljenih hidrata, te nije zdravo jesti je previše često, pogotovo oni koji imaju povišeni holesterol.
Ovo je zdrava verzija nje!
Sastojci:
- Manja glavica karfiola,
- 1 jaje,
- 1/4 šolje parmezana,
- 1/4 šolje rendanog kačkavalja,
- po ukusu so i crni biber,
- 1/4 šolje suvog oregana,
- 1 čen belog luka, sitno iseckan.
- spanać
- feta
- masline
- pardajz
Priprema:
Operemo i dobro osušimo karfiol. Isečemo, očistimo drške i stavimo u blender. Izmeljemo sitno. Treba da dobijete oko 2 šolje. Pokrijemo kuhinjskim papirom i stavimo u mikrotalasnu 4-5 minuta. Ispraznimo izmleven karfiol na krpu i ostavimo da se ohladi.
Predgrejemo rernu na 220 stepeni Celzija. Ostavimo tepsiju na kojoj ćemo peći pizzu u rernu da se zagreje. Sada karfiol zamotamo u krpu i dobro ga iscedimo. Kombinujemo parmezan, rendani kačkavalj, so i suve začine kao i beli luk. Izmešamo sve pa dodamo jaje i ponovo rukom mešamo dok dobijemo testo. Na pek papiru koji smo namastili pritiskamo pažljivo. Jednom rukom tanjimo koru, a drugom oblikujemo u krug. Pečemo koru oko 8-11 minuta. Izvadimo koru, premažemo sa malo maslinovog ulja, pa stavimo feta sir, masline, crveni luk, paradajz i sveže seckan peršun. Pečemo još 5 minuta.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Pročitajte i...
BONUS VIDEO:
Komentari (0)