PIROŠKE SA MESOM: Zaboravićete na burek, sa OVIM testom nećete pogrešiti!
Promenite doručak i oduševite celu porodicu.
Ako vam je već sve dosadilo od hrane i ne znate šta više da spremate, vreme je za nešto drugačije piroške!
Zaboravite na sir, vreme je da iskusite lepotu mesa i testa. Koliko god da nekome ova kombinacija ne ide, priznaćete da je vrlo često jako složna i ukusna!
Sastojci:
- 500 g brašna
- 350 ml tečnosti (mleko i voda 50/50)
- 7 g kvasca
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 2 kašike ulja
Za fil:
- 400-500 g mlevenog mesa
- 5-6 krompira
- 1 crni luk
Pripreme:
Prvo u brašno ubacite kvasac i so i sve to promešajte. Šećer istopite u čaši tople vode i napravite udubljenje u brašnu pa dodajte tu čašu vode i čašu mleka. Sve to promešajte viljuškom pa sjedinjite rukama.
U testo umešajte i ulje. Prebacite testo na čistu radnu površinu bez brašna i mesite 5-7 minuta. Vratiti testo u posudu, pokriti providnom folijom (izbockati je za vazduh) i ostaviti sat i po vremena.
Za to vreme luk iseći na sitno, propržite. zatim u istom tiganju propržite i mleveno meso. Krompir skuvajte pa ga izgnječite. pomešajte pire sa mlevenim mesom i lukom u jednoj posudi. Posolite ako želite i dodajte začine po ukusu. Ostavite da se ohladi.
Nadošlo testo istresti na nauljenu radnu površinu i podeliti na male loptice (oko 20). Svaku lopticu razvući, stavljati po kašiku i po fila i zatarati u oblik piroške. Neka dobijen oblik bude što ravniji i duži kako bi se bolje ispržio. ponovite postupak i sa ostalim lopticama. Pitice pržite u tiganju sa obe strane po par minuta. Vadite na ubrus da upije višak masnoće.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)