TRI RAZLIČITA JELA OD KROMPIRA KAO PREDLOG ZA BOŽIĆNI POST: Brzo, jednostavno i preukusno - pustite mašti na volju! (FOTO)
Tri predloga za jela tokom posta.
Postite, a nemate ideju šta biste jeli? Pogledajte kako da pripremite ova zanimljiva jela od krompira. Jednostavno, brzo i ekonomično, dajemo vam tri predloga za posna jela.
1. Štapići sa susamom
- 5 krompira
- 4 kašike kukuruznog skroba
- 100 grama susama
Iseći krompir na sitne kockice. Naliti vodom i kuvati dok se ne skuva. Kada se skuvao izgnječiti ga dok ne dobijete pire. Dodajte so, biber i kukuruzni skrob. U susam dodati malo čili praha. Od krompira napraviti štapiće. Uvaljati ih susam. Sipati ulje u tiganj i zagrejati. Pržite dok ne dobijete zlatnu koricu sa obe strane.
2. Posne pljeskavice
- 100 grama sojinih ljuspica
- 100 grama crnog luka
- 2 šargarepe srednje veličine
- veći krompir
- 200 grama brašna
- prašak za pecivo
- jedna kašika prezli
- 2 - 3 čena belog luka
Sojine ljuspice prelijete vrelom vodom. Sačekajte 15 minuta da nabubre, te ih procedite. Narendajte 100 grama crnog luka i dodajte u ljuspice. Narendajte šargarepu i krompir. Sipajte jednu kašiku soli i brašna. Dodajte prašak za pecivo, prezle i čen belog luka. Sve dobro izmešajte. Pljeskavice malo namažete uljem i pržite u vrelom ulju takođe.
3. Zapečeno jelo od tunjevine
- oko 1 kg oguljenog krompira
- 200 grama tunjevine
- 1 sveža paprika
- 1 srednja glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 100 mililitara ulja
- šaka peršunovog lista
- 1 kašičica suvog začina + sitna crvena papriika i malo bibera
- 100 grama posnog majoneza
- 2 kašike brašna
- 100 mililitara vode
Priprema:
Sitno iseckan luk i papriku kratko propržite na ulju. Sklonite sa ringle pa umešajte začine i tunjevinu. Krompir isecite na kolutove, posolite i ređajte u podmazanu tepsiju ili vatrostalnu posudu. Na polovinu krompira istresite fil pa prekrijte drugom polovinom krompira. Prelite vodom tek toliko da prekrije krompir, poklopite ili stavite foliju pa pecite na 230 - 240 stepeni oko 30 minuta. Za to vreme izmešajte majonez, brašno, 100 mililitara vode sa iseckani peršunom i belim lukom. Prelijete preko pečenog krompira i vratite u rernu da se zapeče oko 15 minuta.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)