RECEPT ZA KIFLICE KOJE SE NE PEKU: Iskusne domaćice znaju šta rade - ovo morate probati!
Slatke kiflice najlepše su kada se uvaljaju u cimet.
Iako se ove kiflice ne peku to ne znači i da se ne prže. Ali, kada pogledate recept shvatićete da zaista vredi. Da bi bile slane i mekane, ocedite na kraju višak ulja ubrusom i uvaljajte ih u mešavinu šećera i cimeta.
Sastojci:
- 100 ml tople vode
- 1 jaje
- 1 kašika šećera
- 1 kašika suvog kvasca
- 1 kašika soli
- 250 gr brašna
- 30 gr putera
Priprema:
U posudi sjedinite jaja, toplo mleko, kvasac i šećer. Potom dodate brašno koje je prethodno prosejano i so. Kada umesite testo dodajte puter i mesite dok se sve ne sjedini. Pokrijete providnom folijom i ostavite tako oko 15 do 20 minuta. Razvucite testo i napravite trouglove. Od trouglova napravite kiflice. Pržite u vrelom ulju, a višak masnoće ocedite ubrusima.
Šećer pomešajte sa cimetom i uvaljajte kiflice u to.
Uživajte!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)