PAKETIĆI OD PALAČINAKA I MLEVENOG MESA: Zapečeno mekano testo najlepše do sada - sočan preliv je neodoljiv (FOTO)
Probajte sočno testo sa filom.
Zapečene palačinke sa mlevenim mesom imaju pun ukus, a sastoje se od sočnog preliva. Na kraju sve je potrebno samo zapeći u rerni. Deluje kao da ima mnogo posla oko ovog recepta, ali zapravo nakon što ispečete palačinke samo ćete iste staviti u rernu.
Ako želite da napravite zapečene palačinke sa sirom i šunkom pogledajte recept .
Sastojci:
- 6 jaja
- 750 mililitara mleka
- 270 grama brašna
- 100 grama maslaca
- jedan luk
- šargarepa
- 500 grama mlevenog mesa
- 200 grama paradajz sosa
- 200 grama mocarele
Priprema:
Jaja umutite ručnom mutilicom i dodajte mleko (350 mililitara). Nakon mleka ide brašno (250 grama) i otopljen maslac. Ovo je osnovna smesa za palačinke. Pecite ih sve dok sa obe strane ne dobiju zlatnu boju.
Izdinstajte luk sitno iseckan i narendanu šargarepu. Dodajte mleveno meso, a od začina beli luk u prahu, biber i so. Kada se meso ispržilo sipajte paradajz sos.
Stavite na sredinu palačinke dve velike kašike ovog sosa. Savijte ivice ka unutra i napravite "paketić". Istopite malo putera na vreloj ringli. Potom dodajte 20 grama brašna i 400 mililitara mleka. Od začina u smesu dodajte so i biber. Prelijete palačinke koje ste prethodno stavitli u vatrostalnu posudu i stavite preko narendan kačkavalj. Preko stavite ostatak palačinaka, još smese i malo kačkavalja.
Peći na 180 stepeni oko 20 minuta.
Uživajte!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)