DOMAĆINSKI PODVARAK SA KOBASICAMA I PIVOM: Najlepši i najslasniji zimski ručak iz rerne
Staro je pravilo da što se jelo duže krčka, to će biti ukusnije.

Foto: Shutterstock
Zimsku trpezu nemoguće je zamisliti bez podvarka od kiselog kupusa. Nekome je najukusniji onaj sa kolenicom, neko najviše uživa u podvarku sa slaninicom, ali je po mišljenju većine onaj sa domaćim kobasicama ipak ručak bez premca.
Još ako ga pripremite po receptu naših baka koji podrazumeva zalivanje pivom tokom krčkanja u rerni, jedino što ćete poželeti jeste da ovaj kulinarski klasik reprizirate što češće tokom zime.
Sastojci:
- 2 kg kiselog kupusa ribanca
- 500 g domaće prodimljene kobasice
- 3 glavice crnog luka
- 1 struk praziluka
- 4 čena belog luka
- suvi biljni začin
- biber, tucana paprika
- pola litra piva
- ulje za dinstanje
Priprema:
Očistite crni i beli luk, pa ih sitno iseckajte. Praziluku skinite "brkove", pa ga iseckajte na kolutiće. Praziluk će ovom podvarku dati poseban ukus, posebno u kombinaciji sa piovom kojim bi trebalo zaliti podvarak.
U dublju šerpu sipajte malo ulja, spustite kobasice koje ste iseckali na nekoliko delova, pa ih kratko propržite. Izvadite ih u drugu posudu, a u šerpu sa uljem spustite sve tri vrste luka i dinstajte dok luk ne postane staklast. Potom dodajte kupus ribanac, nalijte vodom i dinstajte na srednje jakoj vatri još desetak minuta.
Pekač podmažite uljem, spustite izdinstani kupus koji ste prethodno pobiberili i dodali mu biljni začin, pa preko kupusa poređajte kobasice. Sve zalijte pivom, stavite tucane paprike po ukusu i spustite poklopljeni pekač u rernu zagrejanu na 220 stepeni. Podvarak bi trebalo da bude ukrčkan i zapečen otprilike za sat vremena.
Služite uz proju i čašu piva.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)