VIKEND PIROŠKE: Najbrža moguća večera koju svi u porodici OBOŽAVAJU, najbolji recept! (FOTO)
Bušno testo je odlično kako u slatkoj tako i u slanoj verziji.
Piroške su odlična ideja kako za doručak, tako i za večeru. Možete ih filovati po želji. U ovom receptu korišćena je šunka uvaljana u sredinu testa, a potom je pržena u vrelom ulju. Jednostavno objašnjen recept pomoći će vam da napravite ovo savršenstvo ukusa.
Sastojci:
- 250 mililitara mlake vode
- 250 mililitara prokuvale vode
- 10 grama kvasca
- kašika šećera
- 800 grama brašna
- po želji filovanje
Priprema:
U mlaku vodu koju ste sipali stavite kašiku šećera i kvasac oko 10 grama. Promešajte i ostavite neko vreme. U posudu sipajte 250 mililitara vrele vode. U prokuvalu vodu stavite četiri do pet kašika brašna (velikih kašika). Sjedinite kašikom i ostavite ga oko pet minuta dok kvasac ne nadođe. U popareno testo stavljate nadošao kvasac. U drugoj turi dodajete 700 grama brašna i kašičicu soli. Testo mesite rukama, samo vodite računa pošto je vruće od vode. Kada ste formirali loptu, dodajte dve do tri kašike ulja i ponovo mesite da upije. Kada je testo upilo ulje, pokrijete krpom i čekate 40 minuta da naraste.
Stavite malo brašna na radnu površinu, malo rukama oblikujete testo i podelite ga na 10 do 12 loptica. Svaku lopticu lepo oblikujte rukama. Potom svaku premažite uljem. Zatim ih ostavite pet minuta da narastu bez pokrivanja. Tanko razvucite lopticu što više može. Po želji stavite malo šunke i onda savijajte testo u frulicu.
Testo pržite u vrelom ulju i ostavite da se ocede na ubrusu nakon prženja.
Uživajte, prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)