OVA DVA SASTOJKA DODAJTE KAKO BI VAM KUPUS BIO UKUSNIJI: Svi su zaboravili na to, sada se samo u restoranima tako sprema!
Niko ih ne dodaje a poboljšava jelo.
Sladak kupus je jedno od omiljenih jela u Srbiji, a njegova priprema je vrlo jednostavna. Međutim, postoji način da ovaj veoma ukusni obrok bude još ukusniji, a sve što vam je potrebno su senf i sirće.
Senf - za poseban šmek
Kada pripremate sladak kupus, pred kraj kuvanja dodajte dve kašičice senfa u prahu ili običnog senfa. Senf će jelu dati poseban šmek i učiniti ga još primamljivijim za nepca vaših ukućana.
Sirće - za dodatnu kiselost
Iako mnoge domaćice ne dodaju sirće prilikom kuvanja slatkog kupusa, ono može značajno poboljšati ukus jela. Dodavanje samo jedne kašike sirćeta pola sata pre kraja kuvanja doprineće da jelo dobije blagu kiselost koja će ga učiniti još ukusnijim.
Recept za slatki kupus
Sastojci:
- 500 g mesa (po izboru)
- 1 glavica kupusa
- 100 g flekica
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica paradajz pirea
- 1 praziluk
Priprema:
Na malo ulja propržite seckani praziluk, a kada on omekša dodajte meso isečeno na kockice. Kada je meso pri kraju dodajte secakni kupus, pa posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom. Posle 5 minuta dodajte paradajz pire i sipajte vodu, a ako želite možete da sipate i malo paradajz sosa. Promešajte i dodajte još neki začin po želji, pa poklopite i krčkajte dok ne omekša. Flekice kratko kuvajte u ključaloj vodi, pa dodajte u kupus i ostavite još nekih 10 minuta. Poslužite!
Nemojte da zaboravite da dodate senf i sirće!
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)