PILEĆA KRILCA KOJA SE LEPE ZA PRSTE: Samo ako ih tako spremite biće SOČNA I HRSKAVA!
Ovaj recept morate da isprobate.

Foto: youtube/printscreen/ Cook! Stacey Cook
Ako ste ljubitelji piletine, sigurno ste probali pileća krilca na raznorazne načine. Postoje raznovrsni načini pravljenja, ali svi najviše vole kada se krilca lepe za prste i tope u ustima.
Da biste postili baš tu kombinaciju, morate pogoditi baš tu pravu kombinaciju marinade, što nije uvek lako, ali ako ispratite ove korake videćete i sastojke, nećete morati da se brinete.
Foto: youtube/printscreen/ Cook! Stacey Cook
Recept za sočna i ukusna pileća krilca
Sastojci:
1,5 kg pilećih krilca,
MARINADA
- Jedna šolja vode,
- jedna šolja soja sosa,
- pola šolje meda,
- pola šolje sveđeg šećera,
- dve kašike jabukovog sirćeta,
- tri čena belog luka,
- jedna kašika đumbira u prhu,
- ulje,
- so,
- biber.
Priprema:
Prvo u većoj posudi pomešajte sve sastojke za marinadu, a zatim krajnje delove krilca odsecite i bacite.
Krilca pomešajte sa marinadom, da pokrije sve komade. Pokrijte sa krpom i ostavite u frižider najmanje jedan sat.
Zagrejte rernu na 175 stepeni.
Nauljite posudu za pečenje i poređajte krilca, a zatim prekrijte folijom. U šerpicu umutite marinadu da sada postane gusta i nakon nekog vremena sklonite foliju i premažite krilca za zgusnutom marinadom. Pecite sve oko sat vremena sa premazivanjem dva puta, svakih 15 minuta.
Kada krilca postanu fino karamelizovana i lepljiva, gotova su. Uživajte u ovom sočnom i u isto vreme hrskavom mesu. Ovo je idealan recept za sve koji očekuju goste ili neku posebnu priliku. Prijatno!
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)